Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hârâială

Consilierii judeţeni ai PSD nu au vrut să-i facă pe plac lui Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni ai PSD s-au opus pentru a treia oară consecutiv demersurilor preşedintelui PD-L al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, de a scoate la vânzare, prin licitaţie publică, o serie de active din patrimoniul administraţiei judeţene pentru a face rost de bani la buget în vederea finanţării unor investiţii.
În şedinţa deliberativului judeţean de ieri, Flutur a schimbat tactica, în speranţa că va avea mai mult succes. Mai exact, el nu a mai promovat un singur proiect de hotărâre pentru toate activele, ca până acum, ci proiecte separate.
Social democraţii au mai lăsat de la ei şi au lăsat să treacă doar un singur proiect, cel vizând scoaterea la vânzare a unui depozit şi a unui teren în suprafaţă de 133 de metri pătraţi în municipiul Vatra Dornei. Proiectul a fost aprobat cu 32 de voturi pentru, două abţineri ale liberalilor şi un vot împotrivă al consilierului Ioan Corjuc. De menţionat că fostul liberal Mihai Aurel Steiciuc, recent exclus din PNL, a votat alături de PD-L.
Celelalte patru proiecte au picat cu 19 voturi pentru şi 17 împotrivă. Fiind probleme de patrimoniu, proiectele de hotărâre nu puteau trece decât cu voturile a două treimi dintre aleşi.
Aleşii social democraţi au blocat vânzarea a 16.000 de metri pătraţi de teren şi 1.720 de metri pătraţi de construcţii
Executivul Consiliului Judeţean a încercat să scoată la vânzare 16.000 de metri pătraţi de teren şi 1.700 de metri pătraţi de construcţii, active care în prezent nu sunt folosite. Cea mai mare suprafaţă de teren, de 7.600 de metri pătraţi, se află în municipiul Fălticeni, preţul de pornire al licitaţiei fiind stabilit la suma de 461.541 de lei. O suprafaţă importantă de teren de 6.654 de metri pătraţi este situată în zona Cabanei Adâncata, în acest caz preţul de pornire al licitaţiei fiind de 190.540 de lei. De menţionat că preţurile au fost stabilite de un evaluator şi nu conţin Taxa pe Valoarea Adăugată.
Construcţiile pe care Consiliul Judeţean încearcă să le scoată la vânzare sunt situate în Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc.

 

Flutur: „Nu m-am bazat niciodată pe sprijinul PSD”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a explicat că activele respective trebuie valorificate pentru a aduce fonduri suplimentare la buget în vederea realizării unor investiţii de interes judeţean.
„Nu m-am bazat niciodată pe sprijinul PSD-ului, care nouă luni a fost şi el, zice-se, partener de guvernare cu noi, dar la Suceava nu. Sigur că, în nota caracteristică, am încercat încă o dată să valorific o parte din bunuri din terenuri care stau şi nu face nimeni nimic cu ele. PSD-iştii nu doresc aşa ceva. De fapt, PSD-iştii nu doresc nimic. Le e dor de liniştea lui Ion Iliescu, în rest nimic nu doresc. Probabil că în felul acesta speră că blochează executivul judeţean, că ne blochează cu proiectele. Nu o să ne blocheze, pentru că noi mergem mai departe şi în special pe marile proiecte pe fonduri europene. Dar acolo unde pot să tragă frâna, o fac cu vârf şi îndesat. Asta este, mergem înainte, iar populaţia judeţului va trebui să ştie cine vrea să facă reformă şi modernizare şi cine vrea doar să fie Gică contra şi să tragă frâna de mână cât se poate”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni ai PSD nu au vrut să-i facă pe plac lui Flutur.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii judeţeni ai PSD nu au vrut să-i facă pe plac lui Flutur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei