Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neglijenţă

Zeci de cabluri rupte şi mii de suceveni fără curent electric, în ultima săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele care lucrează la reţelele de apă, canalizare şi termoficare în municipiul Suceava au lăsat, în ultima săptămână, mii de suceveni fără energie electrică. Deşi au aviz de amplasament, constructorii lucrează de multe ori haotic, neglijent, rupând cabluri electrice, care lasă ore în şir abonaţii E.ON fără curent electric.
Marţi după amiază, în intervalul 17:26 – 17:57, 480 de consumatori din cartierul Iţcani au rămas fără curent electric. Motivul a fost acela că firma care are lucrări în zonă nu a ţinut cont de traseul cablurilor electrice, şi a secţionat unul dintre acestea. Cazul din Iţcani nu este unul izolat.
Săptămâna trecută, peste o mie de abonaţi au stat pe întuneric 40 de minute, după ce o altă firmă de construcţii a rupt câteva cabluri de alimentare.
Alţi 800 de consumatori din zona centrală a municipiului (str. Petru Rareş, zona Pieţei, str. Mihai Viteazu) nu au avut energie electrică, după ce un escavator al unei firme de construcţii a rupt câteva cabluri electrice.
Din cauza constructorilor neglijenţi au avut de suferit şi locuitorii cartierului Obcini, care au sesizat E.ON Electrica cu privire la o defecţiune în reţeaua de alimentare cu energie electrică a cartierului.

 

„Noi suntem cei apostrofaţi, pentru neglijenţa altora”

Şeful Centrului de Exploatare Suceava a E.ON România, Vasile Curelaru, ne-a spus că de când au început lucrările la reţelele de apă, canalizare şi termoficare în Suceava, au început şi reclamaţiile la E.ON din partea consumatorilor.
„Abonaţii ne sună şi ne semnalează că nu au energie electrică. Noi trebuie să depistăm defecţiunea, după care să îi alimentăm pe abonaţii afectaţi dintr-o sursă de energie de rezervă. Apoi, să reparăm ce au stricat alţii. Firmei vinovate de incident i se face un proces verbal şi este pusă să plătească reparaţiile în termen de 30 de zile. Cele mai multe firme plătesc la termen. Ne recuperăm pagubele, dar în faţa consumatorilor, a sucevenilor care au rămas fără energie electrică, noi răspundem, noi suntem apostrofaţi”, ne-a declarat Vasile Curelaru.
El a mai făcut un apel către firmele de construcţii din municipiu, să respecte avizele de amplasament şi, acolo unde nu pot să intervină cu utilaje, să lucreze manual, cu grijă, pentru a nu secţiona cablurile electrice şi a lăsa sucevenii fără curent electric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de cabluri rupte şi mii de suceveni fără curent electric, în ultima săptămână.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zeci de cabluri rupte şi mii de suceveni fără curent electric, în ultima săptămână5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei