Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Posturi câştigate prin concurs, refuzate de cadre didactice calificate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă în acest an au fost mult mai puţine demisii din învăţământ, începutul de an şcolar a adus unele refuzuri de posturi de către cadrele didactice calificate. Profesorii şi învăţătorii care au refuzat să rămână la catedră au motivat că le este greu să facă naveta până în localitatea unde au obţinut postul.
„S-au înregistrat două cazuri, unul la Arbore şi unul la Manolea, în care dascăli calificaţi au anunţat că nu se prezintă la posturi pentru că nu le convine. De obicei, aici intervine distanţa mare şi naveta ce trebuie făcută. Dacă nu găsim profesori calificaţi, vom recurge la necalificaţi. Acestea sunt două cazuri pe care le ştiu eu, personal, dar mai sunt şi altele”, a declarat, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete.
Până la sfârşitul lunii, Inspectoratul Şcolar Suceava va avea o situaţie clară a profesorilor calificaţi şi necalificaţi din învăţământul sucevean. „La sfârşitul lunii, se va şti cu siguranţă situaţia profesorilor calificaţi şi necalificaţi. Mai sunt necalificaţi, ca număr, destul de puţini, dar mai sunt şi câteva posturi neocupate”, a completat Petru Carcalete.
În acest an, în judeţ au fost vacante 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.
Şeful IŞJ Suceava a mai explicat că dascălii necalificaţi nu au studii medii, ci sunt profesori care predau alte discipline decât cele în care s-au perfecţionat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posturi câştigate prin concurs, refuzate de cadre didactice calificate.
 Vizualizări articol: 2393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Posturi câştigate prin concurs, refuzate de cadre didactice calificate3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Greseala trimis de
(17 sep 2009, 16:35:38
Cum sa nu refuze daca (de exemplu) pe hartie aparea scoala ONICENI dar de fapt postul era la 20 km la Manolea.Nu trebuia scris corect, chiar daca Manolea apartine de ONICENI?Cum s-a scris Probota(Dolhasca) sau Rotunda(Liteni), se putea scrie si asa.Acum cine plateste tot efortul si banii dati pe naveta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei