Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tradiţie

Aglomeraţie în librăriile sucevene, la început de an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca la fiecare început de an şcolar, cea mai mare forfotă este în librării. Unii părinţii aşteaptă listele cu rechizite recomandate de învăţători şi profesori, alţii, care au mai trecut şi în anii trecuţi prin această goană după rechizite, cumpără după bunul plac al copilului.
Anul acesta, fiind un an dificil pentru majoritatea sucevenilor, era de aşteptat ca şi aprovizionarea cu articole pentru şcoală să se facă sub semnul prudenţei. Pentru a avea o imagine asupra acestui fapt, am pornit într-un periplu prin librăriile sucevene.

 

Vânzări mai mari, pe timp de criză

La Librăria Alexandria din cartierul George Enescu, deschisă cu ceva timp în urmă, am constatat că lucrurile nu stau chiar aşa. Atât în ziua deschiderii anului şcolar, cât şi pe 15 septembrie, librăria era plină de copii şi părinţi. Produsele, elegant aşezate în rafturi îşi aşteptau noii proprietari. „Părinţii nu au făcut rabat de la calitate”, ne-a declarat şeful de librărie, Mihaela Corduş.
„Deşi s-a făcut aprovizionare cu produse pentru toate buzunarele, se constată o orientare spre colecţiile nou-apărute în acest an. Începând cu ora 10:00, şi până la sfârşitul programului, s-a lucrat la capacitate maxima. Vânzările cele mai mari s-au înregistrat la rechizite şi la auxiliarele şcolare. Părinţii vin cu liste întocmite de instituţiile de învăţământ, chiar dacă Alexandria Librării pune la dispoziţia tuturor, propriile recomandări de rechizite”, a mai explicat Mihaela Corduş.

 

Casele de marcat, luate cu asalt

Ne-am oprit din drumul nostru prin librăriile sucevene şi la Casa Cărţii. Cel mai important magazin specializat al Sucevei oferă o diversitate mare de produse pentru şcoală. Şi aici vânzările au fost peste media ultimilor ani. În prima zi de şcoală, după ora 11:00, casele de marcat au fost practic luate cu asalt. S-au cumpărat produse pentru şcoală, de la pixuri la caiete, de la radiere la acuarele. Afluxul de clienţi a ţinut până la sfârşitul programului, chiar şi după ora 20:00. Librăria recomandă prin afişe lipite pe geamuri pachete de produse cu preţ special.

 

Fidelitate

În cartierul Burdujeni, lumea a făcut rând la librăria Alexandria, aceasta fiind cea mai importantă librărie din cartier.
Una dintre vânzătoare ne-a declarat că este foarte important să fii alături de client pe tot parcursul anului. „În acest sezon, un factor esenţial îl constituie şi promoţia oferită de librăriile noastre, reducerile la rechizite ajungând până la 50% la unele produse. La acestea se mai adaugă şi relaţia cu cadrele didactice de la şcolile şi grădiniţele din zonă, o relaţie clădită în timp. Pentru fidelizarea acestora a fost creat un card special: Educard prin care educatorii, învăţătorii şi profesorii pot cumpăra cărţi cu 10 % reducere faţă de preţul lor de raft”, ne-a spus unul dintre librari.
Putem spune, la finalul călătoriei noastre printre cărţile şi rechizitele din librării, că situaţia economică dificilă prin care trec şi sucevenii în acest an influenţează comportamentul de consum, însă când e vorba de educaţia copiilor lor, oamenii nu se feresc să investească în produse de calitate. Părinţii nu uită de îndemnul „dacă nu citeşti la timp, înţelegi prea târziu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie în librăriile sucevene, la început de an şcolar .
 Vizualizări articol: 1447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Aglomeraţie în librăriile sucevene, la început de an şcolar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei