Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Microbuze şcolare şi camioane, „bombe” pe patru roţi, în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Microbuze şcolare, autocamioane şi alte tipuri de vehicule, care aparţin de primăriile din judeţ, nu circulă în legalitate, mare parte din autorităţile locale ignorând avizele necesare circulării pe un drum public, şi, mai grav, aspectele legate de siguranţa circulaţiei rutiere.
Situaţia este semnalată de conducerea Autorităţii Rutiere Suceava, care anunţă aplicarea de amenzi foarte mari dacă nu se va găsi înţelegere din partea celor care deţin în proprietate aceste vehicule.

 

Noul şef al Autorităţii Rutiere Române, filiala Suceava, Florin Homiuc, a explicat că una din situaţiile cele mai grave, care ar putea duce la tragedii, este legată de microbuzele şcolare. Deşi noul an de învăţământ a debutat, iar acestea sunt folosite la intensitate maximă, cele mai multe nu au licenţă de transport de persoane.
„În judeţul Suceava sunt în jur de o sută de microbuze şcolare, iar din acestea, doar pentru 25 s-a scos licenţă de transport eliberată de ARR. Restul circulă fără licenţă, fără asigurare pentru persoanele transportate şi pentru bagajele acestora în caz de accidente, şi cel mai grav, fără ca şoferii lor să aibă certificate de competenţă profesională, care să ateste că au pregătirea necesară pentru a conduce o maşină care transportă călători”, a explicat Florin Homiuc, precizând că un conducător auto cu atestat de acest gen trebuie să urmeze 105 ore de pregătire specializată.
Neregulile în ceea ce priveşte aceste microbuze nu se opresc aici, multora lipsindu-le tahografele şi existând numeroase semnale că maşinile sunt folosite şi pentru transportul altor călători, în afara elevilor.

 

Autocamioane care nu au nici măcar ITP

O altă problemă gravă este legată de maşinile care sunt folosite de autorităţile locale pentru diferite activităţi, în general autocamioane foarte vechi.
Directorul ARR a arătat că majoritatea acestor maşini nu au nici un document legal, fiind situaţii când în trafic au fost depistate autocamioane care aveau Inspecţia Tehnică Periodică expirată şi grave probleme tehnice. Cei vinovaţi de aceste situaţii invocă faptul că maşinile nu sunt folosite decât „pe lângă primărie”, astfel că starea acestora şi pregătirea persoanele care le conduc sunt considerate detalii care nu sunt demne de luat în seamă.
„În aceste situaţii, nivelul educaţional al conducătorului auto, îndemânarea sa, capacitatea de a reacţiona în situaţii neprevăzute, starea psiho-fiziologică, toate sunt la un nivel scăzut, iar de aici până la accidente grave nu este decât un pas”, a atras atenţia şeful agenţiei ARR Suceava.

 

De la avertismente la amenzi

Florin Homiuc a arătat că au fost trimise informări cu privire la aceste aspecte către toate primăriile din judeţul Suceava, situaţia fiind cunoscută şi la nivelul autorităţilor judeţene.
„Până acum s-au aplicat zeci de avertismente, s-a mers pe ideea că amenzile sunt imense şi primăriile au şi aşa bugetele reduse, şi am sperat că lucrurile se vor reglementa şi se va înţelege că nu se mai poate continua aşa. Se pare însă că acest lucru nu este posibil, aşa că vom trece la sancţiuni contravenţionale”, a avertizat Homiuc, arătând că amenzile pentru lipsa licenţei de transport sunt de 15-20.000 de lei.
Chiar în cursul zilei de ieri, ARR Suceava şi Serviciul de Poliţie Rutieră au demarat un control în trafic, care vizează verificarea activităţii operatorilor de transport public de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Microbuze şcolare şi camioane, „bombe” pe patru roţi, în trafic .
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Microbuze şcolare şi camioane, „bombe” pe patru roţi, în trafic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei