Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Închisă pe hârtie

Vechea groapă de gunoi a comunei Moara, folosită clandestin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Închisă pe hârtie, fosta groapă de gunoi a comunei Moara fumegă aproape zilnic. Focul este întreţinut de gunoiul descărcat ilegal de o parte din maşinile care ar trebuie să ajungă la Fălticeni, dar din motive necunoscute se opresc direct pe câmpul comunei Moara.

Ieri, la orele prânzului, de la groapa de gunoi a comunei Moara, închisă definitiv, conform actelor oficiale, încă de pe 16 iulie, se vedea ieşind un fum subţire. Semn clar că acolo se întâmpla ceva ciudat, de vreme ce groapa trebuia să fi fost de două luni acoperită cu pământ. „Au dus acum câteva minute o maşină cu gunoi. Dacă vă grăbeaţi, îi prindeaţi din urmă”, ne-a lămurit nea Vasile, un localnic din Frumoasa.
După ce am parcurs cam un kilometru de drum de ţară, am ajuns în locul unde până nu demult a funcţionat groapa de gunoi a comunei Moara.
Peisajul era dezolant, cu pet-uri, pungi de plastic şi mormane de pământ trântite într-o ordine aparentă.
În acest loc ce părea uitat de lume, am găsit două căruţe şi câţiva oameni. Nu admirau priveliştea, ci căutau prin gunoaiele abandonate de puţină vreme de maşina de gunoi. Urmăreau fierul vechi, iar după satisfacţia de pe feţele lor era clar că fuseseră primii şi au luat ce era mai bun.
„Noi suntem din Zahareşti şi trecem pe aici rar. Ştim că maşinile de gunoi mai vin pe aici, dar mai multe nu ne întrebaţi”, a spus unul dintre bărbaţi.
Imediat după ce s-au văzut cu tablele în căruţă, scormonitorii în gunoaie au dispărut la fel de tăcuţi cum şi-au făcut şi munca.

 

O amendă şi un avertisment pentru Primăria Moara

Chestionat pe tema gunoaielor aruncate la groapa care trebuia să fie scoasă din uz încă din data de 16 iulie 2009, primarul Constantin Prodaniuc a negat că s-ar mai petrece aşa ceva. Fotografiile surprinse la faţa locului îl contrazic pe primar, iar reprezentanţii Gărzii de Mediu Suceava spun că nu este pentru prima dată când se înregistrează probleme la Moara.
„În cele două luni scurse de la termenul limită pentru închiderea gropii de gunoi, Primăria Moara a primit deja două sancţiuni, un avertisment şi o amendă de 15.000 de lei. Nu ştim ce s-a întâmplat acum, dar vom verifica”, a declarat Adriana Iordache, şefa Gărzii de Mediu Suceava.
Prima sancţiune a fost aplicată pe 28 iulie, pentru faptul că autorităţile din Moara nu au finalizat lucrările la platforma de deşeuri. Pentru că platforma nu era nivelată şi acoperită cu pământ, s-a aplicat o amendă de 15.000 de lei.
Al doilea control a avut loc pe 25 august, ocazie cu care s-a constatat că Primăria Moara nu avea încheiat un contract cu o firmă specializată pentru transportul şi depozitarea gunoaielor. În acest caz, sancţiunea aplicată a fost mai blândă, respectiv un avertisment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vechea groapă de gunoi a comunei Moara, folosită clandestin.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vechea groapă de gunoi a comunei Moara, folosită clandestin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei