Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2009 - Anul XIV, nr. 135 (4121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

De sezon

Suceava, navigabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minutele de ploaie din după-amiaza zilei de ieri au fost suficiente pentru a transforma mai multe zone ale municipiului Suceava în adevărate şenale navigabile. Este un fenomen care se repetă de fiecare dată când plouă ceva mai serios, iar sistemul de canalizare al oraşului nu poate face faţă. Dacă maşinile au circulat cu viteză redusă, dar totuşi s-au putut deplasa, pentru pietoni a fost un adevărat calvar. Cine s-a grăbit şi a dorit cu tot dinadinsul să traverseze strada s-a ales cu o baie gratuită la picioare în apa mâloasă care curgea în şuvoaie.
Şi pentru şoferi circulaţia a fost cu probleme, în special din cauza gropilor şi a lucrărilor care se efectuează prin mai tot oraşul, iar după ce au fost acoperite cu apă s-au transformat în curse cu final neaşteptat.
Probleme mai deosebite s-au înregistrat la podul de la Şcheia, de pe Drumul Naţional 17, unde precipitaţiile au făcut ca nivelul apei să crească simţitor. Sub podul de cale ferată apa a ajuns la jumătate de metru şi a fost nevoie de intervenţia a două echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Chiar şi aşa, mai mulţi şoferi care au avut curajul să „înoate” s-au trezit blocaţi după ce apa a intrat la motor. Pentru a nu bloca total traficul rutier şi aşa dat peste cap, şoferii ghinionişti au fost împinşi de alţi participanţi la trafic sau angajaţi ai ISU Suceava.

 

Bazarul nou a intrat la apă

Ploile căzute ieri au afectat şi Bazarul Suceava. Din cauza precipitaţiilor abundente, sistemele de colectare de pe halele nou construite nu au mai făcut faţă. Aşa se face că apa a pătruns în hale şi a provocat inundaţii. Apa a început să se retragă la scurt timp, dar la primele precipitaţii mai serioase situaţia se va repeta, poate chiar mai grav. Şi în Bazarul privat apa a pătruns şi a inundat câteva zeci de chioşcuri. Nivelul apei a atins aproape jumătate de metru, dar a început să scadă imediat după ce ploaia s-a oprit.

 

Grindină cât oul de găină la Dolheşti

Dacă prin cele mai multe zone din judeţ a plouat curat, chiar dacă în cantităţi mari, au fost şi localităţi unde a bătut grindina. Comuna Dolheşti este una din zonele unde grindina a distrus acoperişuri ale caselor şi culturi agricole. Costică Crăciun, viceprimarul din Dolheşti, a precizat că grindina a avut dimensiunea unui ou de găină, iar prin găurile din acoperişurile de azbest poate intra o mână de om. Crăciun a mai menţionat că grindina a afectat doar satul Dolheştii Mari şi aici fiind vorba de un număr limitat de gospodării, fără a putea preciza numărul acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, navigabilă.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Suceava, navigabilă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(12 iun 2009, 11:58:03
lasa ca baietii au spart N strazi si au schimbat canalizarea ... se vede se vede .. in special in zona casei de cultura unde au fost schimbate recentlaughing
2.   Puturosii trimis de
(12 iun 2009, 12:10:34
Domnilor ziaristi au fost atatea puncte in oras unde se putea face poze cu strazile inundate si voi ne intoxicati cu 8 poze facute de la etajul caldurosului vostru sediu. Mai miscati-va fundurile pe strazi si faceti reportaje profesioniste daca vreti ca cineva sa va mai citeasca site-ul si pagina de pe net. Sau va e frica sa nu va ude la picioruse? Presa locala este si va ramane foarte ...comoda..

Cat despre proaspetele canalizari schimbate ce sa mai zicem?! S-a lucrat romaneste cu romani platiti prost si fara motivatie.
2.1  RE: Puturosii trimis de
(12 iun 2009, 16:53:08
se vede ca tu nu stii de principiul : efort minim maxim de rezultate.big grin
3.   ............ trimis de
(12 iun 2009, 13:11:05
noroc , ca suceava e deal-vale-deal -vale, altfel proliferau tantarii in oras ......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei