Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2009 - Anul XIV, nr. 135 (4121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nemulţumiri

Conflict deschis între câţiva bolnavi dializaţi şi firma care le asigură transportul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Condiţiile de transport ale bolnavilor dializaţi au devenit ieri dimineaţă subiectul unui adevărat scandal, în care taberele pacienţilor şi firmei care le pune la dispoziţie maşinile cu care călătoresc se întrec în acuze care de care mai dure. În timp ce bolnavii reclamă că trăiesc un adevărat calvar din cauză că nu li se asigură minimul de confort, reprezentanţii firmei susţin că toate nemulţumirile pornesc de la refuzul şoferului de a opri pe traseu, la diferite locaţii, pentru ca dializaţii să consume băuturi alcoolice, tensiunile degenerând în ameninţări cu moartea la adresa şoferului, care ar fi forţat cu cuţitul la gât să facă pauzele dorite de pacienţi.

 

Scandal la sediul societăţii de transport

Conflictul a izbucnit între un grup de 11 bolnavi de insuficienţă renală şi firma privată DMV Suceava, care le asigură transportul dus-întors în zilele în care efectuează şedinţe de dializă la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Scandalul s-a consumat la sediul societăţii, unde pacienţii nemulţumiţi s-au deplasat pentru a-şi exprima punctul de vedere. Aici, bolnavii s-au plâns de apa care intră în maşini atunci când plouă, de praful care pătrunde prin uşile ce nu se închid bine, de căldura instalată în lipsa instalaţiei de climatizare, de curentul format prin deschiderea geamurilor, de mizeria din interior şi de serioasele defecţiuni tehnice, care îi predispun la accidente.
”Dimineaţa fac şi eu o baie şi ajung la spital cu rugină pe cap şi haine de la apa care se scurge pe lângă cadrul de la turelă”, se destăinuieşte Dragoş Ciucă. ”Plouă şi pe lângă parbriz, m-a udat toată”, completează Iuliana Terlebaucă, adăugând că ”toţi suntem răciţi şi avem dureri de cap din cauza curentului”. ”Odată mi-am pierdut bagajele din spate fiindcă uşile nu se închid bine”, mărturiseşte David Petrov, cu precizarea că ”fac cinci ore pe drum şi mă sufoc din cauza căldurii, iar cu hainele mele bune sunt obligat să şterg mizeria din interior”.

 

Acuzaţii grave la adresa responsabililor de la DMV

Oamenii lansează acuzaţii şi cuvinte grele şi când vine vorba de starea tehnică a maşinii cu care sunt transportaţi, arătând că uneori viaţa lor este pusă în pericol de serioasele defecţiuni survenite.
”Marţea trecută, când veneam de la Suceava spre Dorna, într-o curbă, maşina a luat-o pe arătură şi s-a răsturnat pe o parte, aproape de o prăpastie, fiindcă avea frâne doar pe o roată”, afirmă Mihai Danea. Dializaţii mai spun că au fost destule şi situaţiile când au rămas în drum şi s-au văzut nevoiţi să-şi continue călătoria pe cont propriu, plătind zeci de lei pe taxiuri. Potrivit celor declarate de bolnavi, un astfel de incident neplăcut s-a produs chiar în această săptămână, când maşina în care se aflau s-a stricat la Vatra Dornei. ”Au zis că trimit o altă maşină de la Suceava, care să ne ducă în satele în care locuim, dar cine poate să aştepte trei ore în soare? Am plătit fiecare aproximativ 20 de lei pentru a ajunge acasă”, susţin bolnavii.

 

„Au ajuns să ameninţe şoferul cu cuţitul la gât”

De cealaltă parte, reprezentanţii firmei DMV Suceava se apără declarând că au făcut tot ce este posibil pentru a asigura standardul de calitate şi că ar fi dispuşi să investească în achiziţionarea de maşini noi dacă situaţia o cere. Ei apreciază că sursa de nemulţumire a bolnavilor este de fapt şoferul, care nu le face pe plac atunci când este rugat să oprească pe traseu, pentru a le da ocazia să consume băuturi alcoolice.
„Este un grup compact, care emite pretenţii din ce în ce mai mari. Au ajuns să ameninţe şoferul cu cuţitul la gât şi de vreo două ori am chemat Poliţia să facă proces verbal de constatare şi să le ia declaraţii. La presiunile lor am schimbat până acum patru conducători auto, toţi de internaţional. Din 230 de persoane pe care le ducem la dializă, numai ei ne fac probleme”, spune Dinu Ungureanu.
Responsabilii de la societatea desemnată de autorităţile sanitare să se ocupe de transportul dializaţilor din judeţ arată că maşinile din parcul auto sunt performante, marca Fiat în cea mai mare parte, cu ani de fabricaţie între 2007 şi 2009, care au inspecţia tehnică la zi şi dotarea necesară.
„Parbrizul tocmai l-am schimbat, iar tapiţeria am înlocuit-o în toamnă”, a răspuns acuzaţiilor Mircea Ţetel, adăugând că va verifica dacă au apărut într-adevăr probleme la turelă şi la instalaţia de climatizare.
„Dacă maşina se defectează trimitem alta după ei sau le decontăm taxiul. Nici unul nu a venit, însă, să ne anunţe măcar verbal că şi-a plătit singur transportul”, mai spune Dinu Ungureanu, cu menţiunea că accidentul de săptămâna trecută de care vorbesc bolnavii nu a avut loc în realitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conflict deschis între câţiva bolnavi dializaţi şi firma care le asigură transportul.
 Vizualizări articol: 2933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Conflict deschis între câţiva bolnavi dializaţi şi firma care le asigură transportul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei