Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2009 - Anul XIV, nr. 135 (4121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie şoferi!

Radarele poliţiei, axate pe trei sectoare de drum foarte periculoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele patru maşini cu radare din dotarea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, rămase singurele instrumente de măsurare a vitezei după suspendarea radarelor fixe, înregistrează zilnic zeci de depăşiri ale limitelor de viteză, fiind dispuse, după un grafic bine stabilit, pe cele mai importante drumuri din judeţ.
Din analizele poliţiei reiese că în judeţ există trei sectoare de drum unde în general se circulă cu viteze mari, implicit pe acestea fiind şi un grad ridicat de risc de producere a accidentelor.

După cum a precizat inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, de la suspendarea radarelor fixe, graficul de funcţionare a celor patru maşini cu radar este mai aglomerat, trebuind acoperite şi zonele în care acţionau cele opt aparate fixe, dispuse la Dumbrăveni, Roşiori şi Drăguşeni.

 

Vitezele mari, sinonime cu accidentele

„Înainte acţionam rar cu maşinile în aceste localităţi, acum însă este absolut necesar să le cuprindem şi pe ele, mai ales pe DN 2 existând multe zone unde se circulă cu viteze mari”, a precizat inspectorul de poliţie.
DN 2, pe sectorul Vadu Moldovei – Roşiori – Oniceni, DN 17, de la Dorna Candrenilor la Poiana Stampei, şi DN 2 E, pe sectorul Cornu Luncii – Spătăreşti, sunt zonele în care se înregistrează cele mai mari viteze de rulare din judeţ. Periodic, pe aceste drumuri se produc şi accidente grave, majoritatea din cauza vitezei excesive.
Şoferii sunt tentaţi să apese mult pedala de acceleraţie pe fondul faptului că porţiunile de drum sunt întinse, nu sunt presărate cu multe viraje, iar calitatea şoşelelor este bună.
De aceea, acţiunile de control ale poliţiei pun un accent deosebit pe aceste sectoare de drum, scopul principal fiind combaterea accidentelor produse pe fondul vitezei.

 

Peste 19.000 de amenzi pentru viteză

De la începutul anului, Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a emis peste 19.000 de procese verbale de sancţionare pentru depăşirea limitei legale de viteză, cifra foarte mare, cu mult peste cea din anii precedenţi, explicându-se prin numărul mare de sancţiuni contravenţionale înregistrate de radarele fixe, în perioada cât acestea au fost funcţionale.
Dintre conducătorii auto surprinşi de radare de la începutul acestui an, 338 au rămas fără permise de conducere pentru că au depăşit limita cu mai mult de 50 de kilometri la oră.
Inspectorul Mihai Gabinat a precizat că cele patru maşini de poliţie dotate cu radar nu sunt suficiente pentru a se acţiona la nivelul dorit în tot judeţul, sperându-se achiziţionarea altora într-un timp cât mai scurt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radarele poliţiei, axate pe trei sectoare de drum foarte periculoase.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 10 voturi
Radarele poliţiei, axate pe trei sectoare de drum foarte periculoase1.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Puneti LIMITATOARELE DE VITEZA!? trimis de
(12 iun 2009, 15:24:12
Sa puneti indicatoare de viteza, sa se indice vitaza maxima de deplasare, peste tot, unde considerati ca este cu adevarat pericol si veti vedea ca se vor respecta. In Ungaria esti anuntat mereu prin aceste limitatoare de viteza. Imediat ce treci de vama, indicatoarele incep cu 100Km si am observat ca toata lumea respecta. De ce nu se pun si la noi!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei