Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2009 - Anul XIV, nr. 135 (4121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Lingvistul Paul Miclău, Doctor Honoris Causa al Universităţii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a acordat ieri titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Paul Miclău pentru contribuţia sa în domeniul lingvisticii, semioticii, poeticii şi traducerii din spaţiul românesc şi francofon. Decernarea titlului s-a făcut la propunerea Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.
Profesorul Paul Miclău este considerat astăzi „o personalitate marcantă a lingvisticii, semioticii şi poeticii din spaţiul românesc şi francofon, profesor de vocaţie şi un scriitor deosebit de talentat”, după cum s-a precizat în Laudatio.
A fost şef de catedră la Facultatea de Limbi Romanice, Clasice şi Orientale de la Universitatea Bucureşti, prodecan şi decan al aceleiaşi universităţi, apoi decan al Facultăţii de Limbi Străine, în anul 1990 fondând Şcoala Superioară de Jurnalistică, unde a fost decan, apoi rector. A fost conferenţiar asociat la Universitatea din Montpellier şi a făcut stagii de cercetare, documentare şi schimb de experienţă la universităţi franceze precum Sorbona, Saint-Malo, Dijon, Grenoble, Nancy. Profesorul universitar Miclău s-a aplecat asupra cercetării şi publicisticii, având numeroase contribuţii în volume apărute la Editura Academiei.
Profesorul universitar Paul Miclău are o legătură strânsă cu universitatea suceveană, iar comisia care i-a evaluat activitatea a precizat în Laudatio că „evocarea personalităţii domniei sale aici, la Suceava, nu ar fi completă dacă nu am aminti modul entuziast şi colegial cu care a acceptat să participe la primele ediţii ale Colocviului de Ştiinţe ale limbajului, să îndrume doctoranzi de la Universitatea «Ştefan cel Mare», să facă parte din comisiile de obţinere a unor titluri de conferenţiar şi profesor, să prefaţeze volume ale unor tineri cercetători suceveni, să onoreze prin colaborarea sa reviste precum «Analele FLSC», «Atelier de traduction»”.
Profesorul Paul Miclău a primit titlul Doctor Honoris Causa din partea rectorului Universităţii Adrian Graur, preşedintele comisiei, Laudatio-ul, din care au mai făcut parte decanul Facultăţii de Litere, Mircea A. Diaconu, profesorul universitar doctor Irina Mavrodin, de la Universitatea Craiova, profesorul universitar doctor Liliane Ramarosoa de la Universitatea Antananrivo, Madagascar, şi profesorul universitar Marina Mureşanu de la Facultatea de Litere a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, profesorul universitar doctor Muguraş Constantinescu, de la catedra de Limba şi literatura franceză a Facultăţii de Litere Suceava, şi profesorul universitar doctor Elena Brânduşa Steiciuc, tot de la Facultatea de Litere a Universităţii „Ştefan cel Mare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lingvistul Paul Miclău, Doctor Honoris Causa al Universităţii Suceava.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lingvistul Paul Miclău, Doctor Honoris Causa al Universităţii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei