Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2009 - Anul XIV, nr. 135 (4121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reguli

Măsuri drastice de supraveghere la examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii de liceu care vor susţine în scurt timp examenul de bacalaureat trebuie să ştie că vor fi supravegheaţi şi verificaţi „la sânge”. Măsurile dispuse de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării privind buna desfăşurare a examenului s-au intensificat, iar pe lângă faptul că absolvenţii nu vor putea intra în sălile de examen cu telefoane mobile sau alte electronice, cu materiale ajutătoare, culegeri sau broşuri, aceştia vor fi controlaţi la buzunare înainte de a intra în clase şi vor avea voie să meargă la toaletă doar o singură dată în timpul orelor de examinare. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării au anunţat că în cazul în care asupra candidatului se vor găsi în timpul examenului telefoane, aparate de ascultat muzică, culegeri sau alte tipuri de materiale ajutătoare decât cele permise în metodologie, acesta va fi eliminat din examen.
Şi cadrele didactice implicate în organizarea şi derularea examenului de bacalaureat din acest an sunt ameninţate cu sancţiuni şi dosar penale în cazul în care încalcă metodologia.

 

Colectarea de fonduri pentru protocol, interzisă de IŞJ

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Suceava Vasile Monacu a declarat că „persoanele care vor încălca legea vor fi sancţionate. Atrag atenţia directorilor de şcoli şi cadrelor didactice implicate în derularea acestui examen că vor răspunde în faţa legii pentru orice abatere de la norme”. Monacu este de părere că „trebuie să se termine folclorul sau chiar faptele reale legate de derularea acestui examen, iar bacalaureatul trebuie să fie o evaluare demnă de încredere”.
Vasile Monacu este în acest an preşedintele comisiei de bacalaureat la nivelul întregului judeţ. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a atras atenţia directorilor de şcoli sucevene că „este interzisă colectarea de fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi sau de la părinţii acestora”. „Le interzic directorilor să favorizeze colectarea de fonduri pentru comisii sau pentru protocoale. Directorii vor semna că-şi asumă responsabilitatea în această problemă, iar cei care vor strânge fonduri vor răspunde în faţa legii”, a mai precizat adjunctul IŞJ Vasile Monacu.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an va avea loc în perioada 22 iunie - 5 iulie 2009. Examenul va debuta cu proba orală la Limba şi literatura română. În judeţul Suceava s-au organizat 19 centre de examen şi şase centre de evaluare, iar la examen s-au înscris aproximativ 8.000 de concurenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri drastice de supraveghere la examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Măsuri drastice de supraveghere la examenul de bacalaureat2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahahahahahha trimis de
(12 iun 2009, 11:37:54
Hai sa fim seriosi. Numai gargara de acest individ Monacu. Cine naiba sa-l creada?

Daca se va supraveghea corect si nu vor fi pile, cum pretinde el ca vrea, se va ajunge la un procent dezastruos care va arata reala coruptie din invatamintul sucevean. Deci, doar gargara. Bacul o sa decurga la fel ca aniii trecuti. Exemplul cel mai simplu stau testele nationale la care inclusiv cei de la minister s-au sesizat.
1.1  RE: Hahahahahahha trimis de
(12 iun 2009, 23:32:17
Bine zis. Cu dubleta Monacu si Carcalete la care s-a adaugat acuma Iordache, o sa fie cred belirea oricarui individ pica in plasa. Daca tin eu bine minte chiar Carcalete o fost prins cu copiatul nu de mult, chiar sef la insp fiind, nu? Iar capacul e pus de declaratia de avere a acestui Monacu, bugetar si el si nevasta-sa si cu o avere impresionanta pe care nu cred ca are cum s-o justifice.
2.   Vai de capul tau... trimis de
(12 iun 2009, 13:37:59
Ori esti prost, ori incerci sa iti bati joc de noi..toata lumea stie ca protocolul s-a strans de directorii scolilor de ceva vreme...ia stati la o sueta cu dom' derector de la Stefan cel Mare...El e cel mai protocolar dintre toti
3.   ... trimis de
(12 iun 2009, 14:33:54
Pe voi va mananca undeva...Ati vrea sa se scrie in ziar ca domnul Monacu a declarat "Stati linistiti copii, anul acesta veti copia pe rupte fara nici o problema!"

De unde stii tu de protocolul de la Stefan?... cumva ai dat si tu bani:))?
3.1  RE: ... trimis de
(12 iun 2009, 16:30:36
Eu am dat Bacalaureatul de mult... dar am cunostinte care imi spun cat de "frumos" ii indeamna la darea protocolului. E peste tot la fel.
4.   :) trimis de
(12 iun 2009, 23:44:54
masurile astea nu au fost si anii trecuti ? fara alea alea ? asa stiam .....
5.   Procente trimis de
(13 iun 2009, 09:33:05
La cum se face invatamantul prin urbea noastra, cele 99+ procente de promovati la bac nu prea se justifica. Daca nu se copie ar trebuie sa vedem o scadere drastica, cel putin undeva la 20 de procente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei