Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2009 - Anul XIV, nr. 135 (4121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un prim pas

Copiii străzii din judeţ vor avea un adăpost la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fălticeni vor demara, în cel mult două luni, lucrările la primul adăpost de zi şi de noapte pentru copiii străzii. De serviciile acestui adăpost vor beneficia copii cu vârste între 3-18 ani, care se află în stradă şi au părinţii cu domiciliul pe raza judeţului Suceava. „Capacitatea adăpostului este de 12 locuri, dar specialiştii estimează ca în fiecare an, cel puţin 40 de copii ai străzii să beneficieze de serviciile specializate ale adăpostului”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa.
Ea a completat că valoarea totală a proiectului iniţiat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava este de peste 450.000 de euro. 240 de mii de euro provin de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (bani nerambursabili), iar cealaltă parte de finanţare este acoperită din propriile fonduri ale Protecţiei Copilului.
Anul trecut, au fost identificaţi în judeţ aproape 80 de copii ai străzii, dar numărul acestora este în creştere de la an la an. În 2005 au fost identificaţi 32 de copii ai străzii, în anul 2006 - 39, în anul 2007 - 70 de copii ai străzii.
„Pe lângă cazurile de copii ai străzii care au fost identificate, mai există un număr destul de mare de copii şi tineri ai străzii încă neluaţi în evidenţele Protecţiei Copilului. De aceea, nu se ştie cu exactitate numărul total al copiilor străzii din judeţ. De serviciile acestui adăpost vor beneficia şi copii şcolari fugiţi din familie care au ajuns în stradă şi prezintă riscul instituţionalizării, copii trimişi de părinţi să cerşească, copii care sunt ocazional în stradă şi se întorc seara acasă, copii care au fost instituţionalizaţi şi după terminarea şcolii au ajuns în stradă, copii proveniţi din familii destrămate”, a mai spus Nicoleta Lenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii străzii din judeţ vor avea un adăpost la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copiii străzii din judeţ vor avea un adăpost la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei