Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2009 - Anul XIV, nr. 135 (4121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoarea Guvernului privind asumarea răspunderii pe coduri a sosit la Parlament

Vineri, 12 Iunie 2009 (14:59:39)

Scrisoarea în care Guvernul anunţă că intenţionează să îşi asumare răspunderea, separat, pe codurile Civil şi Penal a sosit la Parlament, urmând să fie supusă dezbaterii Birourilor Permanente reunite pentru a se stabili programul procedurilor parlamentare.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL) anunţă, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că a primit, vineri, scrisoarea din partea Guvernului prin care acesta îşi face cunoscută intenţia de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului, separat, asupra proiectului de Lege privind Codul Civil şi a Proiectului de Lege privind Codul Penal.

"Scrisoarea urmează să fie supusă dezbaterii Nirourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a stabili programul de desfăşurare a procedurilor parlamentare necesare în vederea angajării răspunderii Guvernului asupra fiecărui proiect în parte", se arată în comunicat.

Guvernul a decis, miercuri, să înceapă procedura de asumare a răspunderii pe proiectele de Coduri penal şi civil.

Actele normative vor putea fi completate sau abrogate şi înainte de data intrării în vigoare, după adoptare, în situaţii temeinic justificate, a decis Guvernul prin ordonanţă de urgenţă.

"În contextul efortului general de reformare a unor reglementări de o deosebită importanță pentru sistemul românesc de drept, se impune cu necesitate consacrarea unor soluții legislative cu caracter general, în sensul ca actele normative să poată fi modificate, completate sau abrogate și anterior intrării lor în vigoare, ca măsură prealabilă, astfel încât adoptarea noilor reglementări și, implicit, abrogarea celor anterioare - în vigoare ori adoptate, însă neintrate în vigoare - să fie riguros efectuate", se arată în ordonanţă.

Documentul introduce astfel o nouă prevedere conform căreia după adoptarea lor, în situații temeinic justificate, actele normative pot fi completate sau, după caz, abrogate și înainte de data intrării lor în vigoare.

Ulterior, Guvernul a precizat că abrogarea sau completarea unor acte normative înainte de intrarea în vigoare este impusă de cazurile din ultimii ani, când s-a constatat că unele documente adoptate, dar neintrate în vigoare nu pot fi aplicate în lipsa instrumentelor necesare sau nu mai reflectă nevoile societăţii.

Legislaţia în vigoare permite modificarea, completarea, abrogarea numai cu privire la actele normative intrate în vigoare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoarea Guvernului privind asumarea răspunderii pe coduri a sosit la Parlament .
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scrisoarea Guvernului privind asumarea răspunderii pe coduri a sosit la Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei