Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Japcă pe faţă

Taxiuri pirat cu însemne originale în municipiul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inventivitatea românilor îi pune la grea încercare pe reprezentanţii instituţiilor care au de realizat controale. Ultimul exemplu este la Fălticeni, unde taximetriştii autorizaţi susţin că mai multe maşini au fost vopsite şi inscripţionate cu semne specifice acestei activităţi, dar în realitate şoferii nu deţin nici un fel de acte care să le ateste calitatea legală. 

 

Nemulţumirile taximetriştilor din Fălticeni au plecat de la tupeul unora dintre aşa zişii colegi, dar şi de la indiferenţa autorităţilor, în special a Primăriei locale, care nu a catadicsit să rezolve problemele semnalate.

Taximetriştii autorizaţi spun că au depus mai multe plângeri de-a lungul timpului, atât la Poliţia, cât şi la Primăria Fălticeni, s-au prezentat la şedinţele de Consiliu Local, unde au informat care este situaţia reală, dar în afara promisiunilor nu s-a făcut nimic concret pentru stoparea fenomenului.

Dacă taximetriştii pirat care stau la ieşirile din oraşe sunt greu de controlat, la Fălticeni a apărut o nouă specie de persoane care încalcă legea. Este vorba de acei indivizi care şi-au vopsit şi inscripţionat maşinile în mod identic cu cele agreate de Primărie şi care circulă prin oraş fără nici un fel de oprelişte.

„Au tupeul să vină chiar în staţiile de taxi autorizate de pe raza municipiului Fălticeni. Ne râd în faţă şi ne spun că nu avem ce le face. Pe lângă faptul că au preţuri mai mici decât cele stabilite legal, respectiv 1,7 sau 1,9 lei/km, nu dau bonuri fiscale şi ne fură clienţii. E o bătaie de joc la adresa noastră, a celor 20 de taximetrişti autorizaţi, care plătim toate taxele în mod legal”, a mărturisit unul dintre taximetriştii din Fălticeni, exasperat de actuala stare de lucruri.

 

Control comun Poliţie - Primărie

Ultimele plângeri ale taximetriştilor la Poliţia şi Primărie au fost depuse zilele trecute.

Comisarul Ioan Crap, şeful Poliţiei Fălticeni, a precizat că nu cunoaşte nimic despre existenţa unor taxiuri vopsite şi inscripţionate fără a avea autorizaţii.

„Voi verifica aceste aspecte. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Fălticeni şi cu cei de la Poliţia Rutieră vom efectua controale, iar dacă cele semnalate se adeveresc vom lua măsurile care se impun”, a declarat comisarul şef Ioan Crap.

Cât priveşte ceilalţi şoferi care practică taximetria la negru, şeful Poliţiei Fălticeni a mărturisit că există deja în lucru un dosar penal, iar noua plângere depusă zilele trecute va fi soluţionată cât mai curând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxiuri pirat cu însemne originale în municipiul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Taxiuri pirat cu însemne originale în municipiul Fălticeni3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei