Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri DSP

Măşti împotriva gripei noi pentru vameşii de la Siret şi Vicşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a luat măsuri sporite la punctele de trecere a frontierei Siret şi Vicşani, care să-i ferească pe lucrători de o eventuală contactare a virusului gripei noi (porcine). Ieri, în conferinţă de presă, directorul instituţiei, dr. Alexandru Lăzăreanu, a anunţat că a cumpărat şi distribuit o mie de măşti de protecţie pentru personalul vamal şi poliţiştii de frontieră, dar şi pentru personalul propriu care activează în zona de graniţă.

El a adăugat că le-a cerut angajaţilor de la cele două puncte de trecere a frontierei să dea dovadă de vigilenţă maximă şi să ia legătura cu asistentul comunitar sau medicul de familie din zonă în cazul apariţiei unei suspiciuni de îmbolnăvire.

În acelaşi context, Lăzăreanu a informat că gripa nouă este pe punctul de a se extinde pe tot globul, motiv pentru care toate judeţele din ţară, inclusiv Suceava, au adoptat un plan de măsuri de prevenţie, în conformitate cu indicaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 

Eventualele suspiciuni şi cazuri de boală, internate într-un compartiment special

Medicul a explicat că în cazul în care va exista o pandemie de gripă, aceasta va dura opt săptămâni şi va atinge vârful în a patra săptămână, când „absenteismul în toate unităţile va fi unul foarte mare, ceea ce înseamnă că va trebui asigurată continuitatea în activitate”.

El a precizat că le-a solicitat managerilor de spitale să ia măsuri pentru a asigura permanenţa în situaţiile de criză şi să informeze personalul cu privire la măsurile care trebuie luate, subliniind totodată că la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în Secţia de Boli Infecţioase, a fost instituit un compartiment special, în care ar urma să fie internate eventualele suspiciuni sau cazuri de boală.

Lăzăreanu a arătat că în cazul apariţiei unor îmbolnăviri, informarea populaţiei din judeţ nu se va realiza de către responsabilii de pe plan local, ci de către cei patru comunicatori de la nivel naţional, pentru a nu se crea panică.

„Nu oricine poate informa corect asupra cazurilor de îmbolnăvire. În diagnosticarea cu gripă nouă trebuie urmaţi mai mulţi paşi, care le-au fost comunicaţi medicilor din judeţ”, a explicat şeful DSP Suceava.

 

DSP Suceava continuă monitorizarea virozelor respiratorii

El a recomandat populaţiei ca la apariţia unor simptome de gripă să meargă la medic şi să evite automedicaţia, adăugând că supravegherea în teritoriu a virozelor continuă, deşi sezonul de raportare a acestora trebuia să se încheie la 1 mai.

„Medicii de familie din teritoriu raportează zilnic, în afară de sâmbătă şi duminică, cazurile de afecţiuni respiratorii. În weekend, doar spitalele transmit aceste date”, a spus şeful DSP Suceava, cu precizarea că săptămâna trecută numărul virozelor s-a menţinut în limitele normale.

„În perioada 4 – 10 mai am avut 1.487 de infecţii acute de căi respiratorii superioare, cu 82 de internări, şi 456 pneumonii şi bronho-pneumonii, cu 71 de spitalizări. Majoritatea îmbolnăvirilor s-au înregistrat la copiii până în 14 ani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măşti împotriva gripei noi pentru vameşii de la Siret şi Vicşani.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măşti împotriva gripei noi pentru vameşii de la Siret şi Vicşani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei