Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Sute de dascăli de la ţară au solicitat transferul în şcolile urbane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste două sute de cadre didactice din judeţ titulare în şcolile din mediul rural şi-au depus la IŞJ cereri de transfer în unităţile de învăţământ din oraşe.

Cererea dascălilor vine după ce ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis recent un ordin potrivit căruia cadrele titulare la ţară au posibilitatea să se transfere în oraş.

„Acest lucru nu era posibil până acum, dacă te titularizai la ţară, acolo rămâneai, chiar dacă ai susţinut acelaşi examen cu titularii din mediul urban şi chiar dacă nota minimă de titularizare era aceeaşi”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc.

Pentru a putea solicita transferul, dascălii trebuie să aibă nota la titularizare minim şapte. Hrenciuc a specificat că ordinul face această precizare deoarece a fost o perioadă de câţiva ani de zile când în mediul rural cadrele se puteau titulariza cu minim nota 5.

214 cadre didactice din mediul rural au solicitat transferul în şcolile din mediul urban, iar Daniel Hrenciuc a spus că „în şcolile din mediul urban există deja o mare cerinţă pentru posturi, iar acestea vor fi ocupate de profesorii cu cel mai bun punctaj. Problema rămâne în mediul rural, acolo unde şcolile riscă să rămână fără titulari”. Cu toate acestea, Hrenciuc este de părere că „reglementarea făcută oferă egalitate de şanse tuturor cadrelor didactice”.

Ordinul emis de ministrul Educaţiei permite şi profesorilor de gimnaziu să se mute la liceu, cu condiţia ca ei să aibă parcursă o formă de perfecţionare.

La IŞJ au fost depuse 576 de dosare de pretransfer, transfer şi transfer pentru restrângere de activitate. 460 dintre dosare sunt pentru pretransfer, iar 116 dosare pentru transfer pentru restrângere de activitate. Dosarele depuse se vor soluţiona pe 19 şi 20 mai 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de dascăli de la ţară au solicitat transferul în şcolile urbane.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sute de dascăli de la ţară au solicitat transferul în şcolile urbane1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei