Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Angajaţii Primăriei câmpulungene fug de salariile micşorate

Şeful Serviciului Patrimoniu din primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, ing Radu Ţigănescu, şi-a depus luni demisia. Ţigănescu nu şi-a motivat oficial demisia, dar ne-a confirmat telefonic că, deşi nu a avut nici un fel de problemă cu superiorii sau cu colegii, nu a mai putut face faţă situaţiei din cauza salariului diminuat. „Am venit din mediul privat şi voi merge probabil tot în mediul privat. Asta este situaţia”, ne-a spus ing. Ţigănescu.

În doar jumătate de an, este al doilea salariat al primăriei care se ocupa de chestiuni legate de patrimoniu şi a preferat să plece subit. Anul trecut s-a retras în acelaşi mod ing. Silviu Lehaci, considerat omul de încredere al primarului.

Primarul Gabriel Şerban a redus drastic cheltuielile de personal din primăria municipiului încă înainte ca vreo prevedere legală să îi ceară acest lucru explicit. Salariaţii Primăriei au rămas fără sporuri şi ore suplimentare plătite, fără premii şi alte stimulente, iar executivul a explicat că „strângerea curelei” este impusă de bugetul extrem de mic.

Angajaţii Primăriei au reacţionat iniţial făţiş prin refuzul de a mai sta la serviciu peste program, chiar şi atunci când era necesară prezenţa lor în faţa Consiliului Local. Din această cauză, consilierii şi-au schimbat programul şedinţelor, pentru ca angajaţii să poată fi de faţă. În acelaşi timp, potrivit unor surse din instituţie, cel puţin 14 salariaţi cu studii superioare ai primăriei s-au prezentat în ultimele două luni la interviuri la firme private pentru posturi mai bine plătite şi nu se ştie câţi vor pleca în viitorul apropiat, pentru că totul se derulează cu discreţie.

Discret a procedat şi demisionarul şef de serviciu de la patrimoniu. Ţigănescu a refuzat să precizeze şi cât de mic a devenit salariul său după eliminarea sporurilor şi stimulentelor, spunând doar că s-a înjumătăţit. Unii dintre colegii săi spun că „paguba” ar fi de circa o mie lei lunar, pentru că „bugetarii la noi, cu noroc şi dacă-s şefi, câştigă cât o vânzătoare”. Salariul oferit unui inginer constructor la firmele câmpulungene private este de cel puţin 2.000 lei lunar.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii Primăriei câmpulungene fug de salariile micşorate.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Angajaţii Primăriei câmpulungene fug de salariile micşorate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei