Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statuia voievodului Petru I Muşat rămâne la locul ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Statuia voievodului Petru I Muşat rămâne în locul în care-a fost amplasată cu mai bine de trei decenii în urmă.

Şedinţa publică organizată ieri la Primăria Suceava, ca urmare a scrisorii deschise pe care i-au adresat-o edilului Ion Lungu câţiva cetăţeni cu statut important în urbe, care s-au declarat împotriva mutării statuii, s-a încheiat cu această concluzie.

În urma opiniilor exprimate şi a argumentărilor formulate, intenţia Primăriei Suceava de a schimba amplasamentul statuii, pentru a ridica pe acel loc Monumentul Eroilor, pe care-l realizează artistul plastic Mircea Dăneasă, a fost  considerată la final ca fiind „o eroare de înţelegere şi comunicare”.

A fost, aşa cum a subliniat unul dintre participanţi, „un grăunte care a provocat o discuţie”, o discuţie care s-a amplificat poate mai mult decât trebuie, dar care a făcut totodată dovada că există cetăţenii interesaţi de simbolurile urbei.

S-a resuscitat totodată şi ideea unei „Alei a voievozilor” (pe care edilul Ion Lungu a calificat-o ca fiind interesantă) şi s-a revenit la amplasamentul din piaţa 22 Decembrie, stabilit iniţial pentru Monumentul Eroilor, amplasament pentru care există şi aprobarea Comisiei Naţionale pentru Monumente de For Public din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statuia voievodului Petru I Muşat rămâne la locul ei.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Statuia voievodului Petru I Muşat rămâne la locul ei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...foarte bine trimis de
(12 sep 2008, 11:33:45
in sfarsit s-a luat o decizie inteleapta iar ideea cu aleea voievozilor trebuie si ea luata in considerare ca fiind una importanta. cel putin o statuie in cartierul burdujeni ar prinde foarte bine. toate orasele mari si importante ale tarii au o multime de monumente de acest gen...
2.   Aleea voievozilor trimis de
(12 sep 2008, 12:02:33
Ideea cu Aleea Voievozilor ii apartine maestrului prof. Porumbescu. Cei care i-au fost elevi o stiu foarte bine. Discipolii sai din Sv si din alte orase au si planurile pe care le desenase Maestrul, se prefigura un soi de viaduct peste Parcul Sipote, care sa ajunga pana la platoul Cetatii de Scaun. Nu reinventati roata, totul este deja asternut pe hartie, trebuie doar ca schitele sa fie scoase. la lumina, si, evident, totul sa fie realizat ca un omagiu catre Maestru
3.   Multumesc trimis de
(12 sep 2008, 12:34:11
Vreau sa multumesc oamenilor care m-au sprijinit si nu au lasat pe berbeci sa ma mute la draku'n praznic. Cat despre berbeci, ....sa le iau falca-n Ceatarna.
4.   Interesant trimis de
(12 sep 2008, 13:09:47
Consiliul Local al mun. Suceava ar trebui sa aprobe, pentru meritele primarului Lungu Ion , realizarea unei statui reprezentand bustul primarului mentionat si amplasarea acestuia in Burdujeni , in fata fostului IRIC , pentru a ne aduce aminte de unitate si pentru a fi cat mai aproape de localitatea de bastina (Prelipca) ! Felicitari d-lui Baisanu ca a inceput sa - l tempereze pe "arhitectul" Lungu !
5.   Fk trimis de
(12 sep 2008, 14:46:31
Sa ramana la locul ei, sa inmoaie degetul in paharul cu sampanie de revelion. Musat arata cu degetul peisajul cu toalete, mizeria, parcarea neregulamentara a tablelor cu rulmenti expuse la vanzare!
6.   ... trimis de
(12 sep 2008, 15:58:45
O decizie normala.
7.   FOARTE BINE!!! trimis de
(12 sep 2008, 17:58:05
CE LICEU PETRU MUSAT TOT INDUSTRIAL 2 RAMANE,LUPUL ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA.AR FI FOST DISTRUSA IN SCURT TIMP DE ELEVII DE ACOLO.
8.   Bravo trimis de
(12 sep 2008, 18:47:53
In sfarsit , Regele Gogosarilor a luat o hotarare inteleapta . De fapt , hotararea asta nu a luat-o el de bunavoie , ci a luat-o " incoltit " de intelectualii suceveni , cu care el nu are nimc in comun , dar nici nu vrea sa aiba de a face cu ei . Poate incepe sa se consulte cu acestia si in privinta amenajarii parcului de la Cetate , inainte de a face din parc cartier de turnuri . Nicaieri in Romania , acolo unde au o cetate istorica in oras , nu sunt blocuri pe o raza de 2000 m cel putin . Dar la noi , ca la Suceava .....
9.   Felicitari! trimis de
(12 sep 2008, 18:52:43
Felicitari pentru cei care au incercat si au reusit in acest demers civic!
10.   Foarte bine!! trimis de
(12 sep 2008, 23:20:33
in sfirsit o reactie pozitiva pentru suceava.

ingrijorator este faptul ca noi consideram pozitiva o stare de normalitate(pastrarea statuii la locul ei).

de subliniat dualismul lui lungu (adica ipocrizia si minciuna sa) referitor la argumentele folosite la retragerea initiativei "eroare de intelegere si comunicare". Justificarea initiala a fost foarte simpla: lungu nu vrea sa se deplaseze in cimitirul Pacea pentru depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor, obosind prea mult deplasindu-se pina acolo(evident cu masina).

nu ma mira aprecierea asupra ideii de a alee voievozilor ca fiind "interesanta" (a aruncat-o la gunoi) deoarece diferenta intre lungu si maestrul prof.porumbescu este incomensurabila.

cer scuze pentru asocirea celor doi (in memoria prof.porumbescu) dar lungu nu a reusit decat aprobarea bannerului cu reclama despre hemoroizi pe casa de cultura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei