Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mansardarea imobilelor va fi posibilă doar cu acordul a două treimi din locatari

Ministerul Dezvoltării şi Locuinţelor va modifica regimul de avizare a mansardărilor imobilelor, acest tip de lucrări urmând să fie realizate din 2009 numai după obţinerea acordului din partea a două treimi din locatari, precum şi din partea tuturor proprietarilor de la ultimul etaj.

"Dacă până acum mansardarea blocurilor se făcea numai cu acordul unui singur locatar, intenţionăm ca din 2009 să fie nevoie de acordul a două treimi din locatari şi toate persoanele de la ultimul etaj al clădirii", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Horia Irimia, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL).

Instituţia a publicat un proiect de modificare a legii asociaţiilor de proprietari, arătând, în expunerea de motive a proiectului de lege, că prevederile referitoare la decizia asociaţiei de proprietari de a iniţia lucrări de reabilitare termică şi mansardare "nu sunt suficient de explicite", acest lucru împiedicând "o implicare în program a anumitor asociaţii de proprietari".

Propunerea de modificare a Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari perevede ca lucrările de supraetajare şi/sau mansardare a unui imobil să se realizeze de către asociaţia de proprietari, dacă decizia este aprobată de două treimi dintre membrii asociaţiei şi de toţi proprietarii locuinţelor aflate la ultimul etaj al imobilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mansardarea imobilelor va fi posibilă doar cu acordul a două treimi din locatari.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mansardarea imobilelor va fi posibilă doar cu acordul a două treimi din locatari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant trimis de
(12 sep 2008, 12:51:09
Nu mai exista legi in tara asta ? Dreptul de proprietate este garantat de Constitutie ! Din primul minut , in caz de promulgare, Curtea Constitutionala va avea sa-si spuna cuvantul ! Campanie electorala - initiativa pentru "afaceristii" mansardelor si pacalirea nevoiasilor ca prin aceasta masura s- ar rezolva problema locuintelor si ca le- ar putea cumpara la preturi mici ! Guvernul care ar aproba o asemenea modificare a legii din articolul de mai sus ar trebui sa-si dea DEMISIA ca GUVERN ANTINATIONAL care nu respecta CONSTITUTIA si CETATENII tarii !
2.   Pacalici trimis de
(12 sep 2008, 13:48:52
care bloc sa mansardat cu acordul unui singur locatar domnilor pacalici ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei