Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Nereguli

Conserve expirate de trei ani, comercializate într-un magazin din Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de cutii de conserve de cârnăciori cu fasole şi pate de ficat, expirate încă din anul 2005, au fost identificate de inspectorii OJPC într-u magazin alimentar din comuna Bosanci.

Şeful Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, Elena Oanea, a declarat că „produsele au fost găsite la SC Ioanidis SRL, iar surprinzător este faptul că s-au identificat conserve expirate, ştiut fiind că aceste produse au un termen mare de valabilitate, ceea ce înseamnă că operatorul economic le are la vânzare de foarte mult timp”. Elena Oanea a mai precizat că la acelaşi operator economic din Bosanci au mai fost găsite la comercializare salam de vară şi pastă de usturoi, de asemenea expirate.

 

Depozitate pe rafturi, la temperaturi caniculare

Acţiunea de control a avut loc luna trecută, când inspectorii OJPC au verificat modul de depozitare şi comercializare a conservelor, ştiut fiind faptul că majoritatea comercianţilor ţin aceste produse pe rafturi şi nu în frigidere sau lăzi frigorifice.

„Pe cutiile de conserve este scrisă temperatura maximă de depozitare, care nu trebuie să depăşească 25 de grade Celsius, însă noi am găsit conserve depozitate pe rafturi, în magazine fără aer condiţionat, iar afară era caniculă”, a mai spus Elena Oanea.

În cadrul acestui control tematic, OJPC a retras de la comercializare şi a distrus 58 de kilograme de conserve, în valoare totală de 1171 de lei. Au fost aplicate 15 amenzi, în valoare de 41.600 de lei, şi două avertismente.

Pe parcursul lunii august, 69 de operatori economici din judeţ, care comercializează produse alimentare, au fost verificaţi de OJPC. Din cele 1544 de produse alimentare verificate, 857 de kilograme de alimente prezentau abateri, iar 624 de kilograme au fost oprite de la comercializare, majoritatea pentru că erau expirate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conserve expirate de trei ani, comercializate într-un magazin din Bosanci.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Conserve expirate de trei ani, comercializate într-un magazin din Bosanci3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sub ochii lor trimis de
(12 sep 2008, 13:55:14
Noroc ca s-a inchis aleea din Piata Mica! Nu trebuie sa mergi la Bosanci sau in alta parte, sa vezi ulei expirat de mult, care sta pe raft la vedere si chiar vinzatoarea ti-l recomanda.
1.1  RE: Sub ochii lor trimis de
(12 sep 2008, 19:54:22
Atentie!!! Controalele continua. Tot in Bosanci. Sa nu spuneti ca nu ati stiut. Daca ati crezut ca aceste conserve se pastreaza precum VINUL, sa fie cat mai vechi, o sa vindeti firma ca sa platiti amenzile.MARE ATENTIE. Venim.
2.   Fk trimis de
(12 sep 2008, 14:48:52
se poate rezolva simplu: patronul consevat 3 ani la bulau!
3.   Incredibil! trimis de
(13 sep 2008, 00:03:06
asa ceva numai in Romania se poate intampla si sincer cei care ar trebui sa fie trasi la socoteala raman tot liberi pt ca spaga si mita sunt la ele acasa.Rusine!!Aici greu se aude cate o veste buna de acasa...doar prostii se intampla.Pt ce sa venim acasa?
4.   ????? trimis de
(13 sep 2008, 02:07:55
dar cine te cheama acasa?????????
5.   Alimente trimis de
(13 sep 2008, 07:52:10
de ce nu verificati pasta de mici ,carnea ,tocata si alte produse de acest gen care nu au in compozitie decit urme de carne din transare si alea vechi fiertura de oase si sorici inlocuitor de carne colorant de oua rosii .toti consuma dar nu stiu ca este o otrava cu bataie lunga iar pentru unii un cistig rapid si consistent.
6.   Pe urmele voastre trimis de
(13 sep 2008, 12:38:15
de ce nu spune-ti cat bagati voi in traista pe spatele unor patroni ca astia?? Nu erau conservele... era altceva !TREBUIE SA VA FACETI PLINUL! Nu va mai saturati de jecmaneala domnilor asa-zisi ORGANE de control!!!! De operatiunea M.O.V a-ti auzit??? (miel + oua+vin)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei