Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Circulaţia pe sub pasarela de la Şcheia va fi închisă timp de o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De la începutul săptămânii viitoare, timp de o lună de zile, circulaţia rutieră din municipiul Suceava spre Şcheia, pe sub pasarela de cale ferată de la ieşirea din Obcini, va fi închisă pentru toate categoriile de vehicule, maşinile urmând a putea circula pe rute ocolitoare.

Drumul va fi închis deoarece în zona pasarelei se va executa o lucrare de modernizare a şoselei, care necesită sistarea definitivă a traficului.

Toate vehiculele cu masă mai mică de 7,5 tone vor fi direcţionate prin municipiul Suceava, condiţii în care, inevitabil, se va înregistra o creştere a valorilor de trafic.

 

Rutele ocolitoare

În urma consultărilor dintre specialiştii de la Secţia Drumuri Naţionale Suceava şi cei de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, s-au stabilit două rute ocolitoare, una pentru maşinile de tonaj mare şi una pentru vehiculele cu greutate mai mică.  

Pentru maşinile cu masă totală mai mare de 7,5 tone care vin dinspre Iaşi şi se îndreaptă spre Suceava şi apoi Siret, ocolirea începe de la Spătăreşti, prin Păltinoasa, drumul continuă apoi prin Şcheia, Iţcani şi mai departe spre Siret. Traseul exact al acestei rute este următorul: Spătăreşti (DN 2 – km 407+595) - Păltinoasa (DN 2 E km 30+575, DN 17 km 224+480) – Şcheia (DN 17  km 250+599) – Şcheia – Iţcani (DC 74, DJ 178 A) – Iţcani (DN 2-km 439+300) –Siret (DN 2).

Aceeaşi rută este valabilă şi pentru şoferii cu maşini grele care vin de la Siret şi se îndreaptă spre ieşirea din judeţ dinspre Iaşi.

Pentru maşinile cu tonaj sub 7,5 tone s-a decis scurtarea rutei ocolitoare, cu preţul aglomerării traficului din municipiul Suceava. Şoferii care vin dinspre Fălticeni şi merg spre Siret trecând pe la pasarela de la Şcheia, vor fi direcţionaţi pe Bulevardul 1 Decembrie, prin oraş, după tranzitarea centrului municipiului reşedinţă de judeţ aceştia urmând a o lua la stânga, pe strada Traian Vuia. De aici se va intra pe DN 2, care duce spre Siret. Acelaşi traseu este valabil şi pentru cei care se deplasează în sens invers.

 

Asfaltul din zona pasarelei, „îngropat” cu un metru şi jumătate 

Autorităţile spun că rutele ocolitoare ale sectorului închis circulaţiei vor fi semnalizate corespunzător cu indicatoare rutiere, poliţiştii de la circulaţie urmând a ieşi şi ei în trafic pentru a evita blocajele. Aceştia din urmă nu se pronunţă cu privire la cât de mult vor creşte valorile de trafic din municipiul reşedinţă de judeţ după această închidere, cert fiind însă că aglomeraţia va spori şi mai mult în perioada 15 septembrie-15 octombrie, cât timp este preconizată închiderea circulaţiei pe sub pasarela de la Şcheia.  

„Este o lucrare de anvergură, executată de SCCF Iaşi Grup Colas, care are contract de reabilitare a DN 17 pe această porţiune. Vor fi făcute săpături la sol, va fi refăcut sistemul de scurgere, e o lucrare mare şi sperăm ca timpul să fie favorabil şi să permită efectuarea lucrărilor în grafic, pentru ca deschiderea să nu fie amânată după 15 octombrie”, a declarat Andrei Huţanu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava.

Covorul asfaltic va fi „îngropat” la o diferenţă de nivel de 1,5 metri faţă de cel de acum, distanţa de la carosabil la pasarelă urmând a fi suficient de mare încât să permită trecerea maşinilor de mare tonaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţia pe sub pasarela de la Şcheia va fi închisă timp de o lună.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Circulaţia pe sub pasarela de la Şcheia va fi închisă timp de o lună1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !?! trimis de
(12 sep 2008, 11:31:58
VOM AVEA UN TRAFIC CA IN IAD>
1.1  RE: !?! trimis de
(12 sep 2008, 15:45:54
Lucrarea se va termina la primavara.

Veti vedea c�te prelungiri de termene vor cere constructorii, pe diverse motive.

Rabdareeeeeeeeeeeeeeee.
1.2  RE: !?! trimis de
(13 sep 2008, 06:49:19
Iar va prinde primavara cu putorile alea de muncitori!
2.   Incredibil trimis de
(12 sep 2008, 11:37:50
Sinteti nebuni.Dar nu asa,nebuni cu acte in regula.Nu iti vine sa crezi.Din George Enescu ca sa ajungi in Scheia trebuie sa mergi pe Traian Vuia si Cernauti.Lasati o banda de circulatie,ceva.Sinteti buni numai la inchis sosele.Nu ginditi absolut deloc.Tara de rahat administratori de rahat.

Mergeti neaparat la un control psihiatric ca aveti mare nevoie.
2.1  RE: Incredibil trimis de
(12 sep 2008, 12:48:45
esti fenomenal. unde sa-ti lase o banda daca nu vei putea trece pe sub pasarela?

stii ce implica lucrarea asta? se fac scurgeri acolo, si se baga tevi... la fel ca majoritatea care comenteaza aici... scrieti fara sa cunoasteti cat de cat situatia
2.2  RE: Incredibil trimis de
(12 sep 2008, 13:44:23
Ba mai stim si noi cate ceva,specialistule,se putea lesne gasi o alta solutie tehnica fara inchiderea totala a circulatiei...Probabil ca nu se pot justifica sumele mari de bani pe care le incaseaza antreprenorul si atunci sa dramatizam un pic...
3.   3 luni mai sigur trimis de
(12 sep 2008, 11:41:56
SCCF Iasi Grup Colas , firma care lucreaza si la modernizarea drumului Dn 17, nu este gata nici dupa un an de la data limita la care trebuia finalizat.

Cateva zile nefavorabile, alte cateva zile cu soare , coafura rezista , muncitorii se sprijina in lopeti , timpul trece , iarna vine , drumul terminat la anu si la multi ani.
4.   Cred ca trimis de
(12 sep 2008, 11:58:41
o sa fie distractiv de belea.
5.   Haaaaaa trimis de
(12 sep 2008, 12:00:51
ar trebui ca firma sa se numeasca iasi grup colaps.
6.   V-am prostit! :)) trimis de
(12 sep 2008, 12:15:49
domnilor sunt un .......! nu pot scrie despre mine idiotenii ca nu stiu sa scriu! stiu ca ma-njurati toti ca in loc sa largesc soseaua de la Carrefour, am ingustat-o, ca in loc sa fac niste sensuri giratorii ca lumea, am facut din cele mari ca sa incapa si pavelele rosii ca si aia trebuie sa traiasca, ca in loc sa fac in fiecare din intersectiile din Suceava, preselectie pentru stanga, am pus pavele ca sa imi ajut... "fond sonor"..., stiu ca am vrut sa mut statuia lu' Petru Musat in Prelipca, dar nu incapea traileru' pe langa Carrefourca asa a fost greaua mostenire lasata de generatiile pe care le-am condus la CCH pana m-au dat afara si am ajuns sa mananc pe spatele altora, ca in loc sa ii dau de toti peretii pe aia care au pus semafoare la SelGros si care n-au mers niciodata, le-am spus ca oricum eu in drum spre Parlipca nu trec pe acolo ca-i aglomeratie si nici prin zona industriala ca-i la fel si pana la mamuca si tatuca fac cam 40-50 de minute si se raceste maliga. GATA!
7.   ASTA-I ROMANIA! trimis de
(12 sep 2008, 12:20:39


DACA AR FI UN CERC DE LEGATURA IN JURUL ORASULUI NU AR MAI TREBUI BAGAT TREFICUL PRIN ORAS DAR ACESTA NEFIIND AMINTIT NICI UNTR-UN PLAN DE URBANISM IL BAGAM IN ORAS.O SA AVEM UN TRAFIC DE COSMAR

8.   Intrebare trimis de
(12 sep 2008, 12:29:48
Nu a scris nimeni cum se va asigura transportul in comun pentru salariatii din zona industriala Scheia. Care vor fi traseele asigurate de TPL Suceava? Sau mai bine zis , cine va asigura aceste transporturi?

Dle Primar al Sucevei si dle Primar al Comunei Scheia, oamenii platesc impozite si au dreptul sa li se asigure aceste minime conditii: transport la locul de munca si retur , contracost , bineinteles.
9.   Va fi cumplit trimis de
(12 sep 2008, 13:05:57
Va fi cumplit pentru unii, dar trebuie facut ceva, daca vrem sa nu mai avem situatiile permanente din iarna trecuta. In plina perioada vacantelor de vara nu se putea, acusi vine iarna, era absolut necesar ca acum sa se efectueze aceasta lucrare, o spun gandindu-ma la ce va fi la iarna, daca nu se face ceva acolo.
10.   Hmmm trimis de
(12 sep 2008, 13:41:34
HHAHAHAHAHAHHAHAHA "crestere a valorilot din trafic"??? aaaaahahahahahhahahahahahhahah nu numai nebuni, si amuzantihappy
11.   Sa se lucreze 24 din 24 trimis de
(12 sep 2008, 14:02:02
Sunt curios cat va dura aceasta lucrare....mai ales ca firma Colas este una din cele mai neserioase firme si nu prea stie ce inseamna respectarea termenilor. In adevarata Comunitate Europeana, acest tip de lucrari se fac noaptea.. Dar noi cum suntem cu 2 perechi de c....ie...trebuie sa suportam.
12.   ALO?!?!? DL.LUNGU???? STR.CERNAUTI!!!!! trimis de
(12 sep 2008, 14:12:44
Pe cand vom circula si pe strada Cernauti? Si acolo traiesc oameni si au nevoie de o strada decenta! Va mai amintiti promisiunile din campania electorala?
12.1  RE: ALO?!?!? DL.LUNGU???? STR.CERNAUTI!!!!! trimis de
(12 sep 2008, 15:14:09
pleaca dom'le

care promisiune?

am uitat tot cee ce am spus in campanie
13.   Autoritati trimis de
(12 sep 2008, 14:54:07
Pe Gheorghe Doja e plin de gropi (zona spre Cinema si restaurantul Radu).

Noi nu platim impozite si taxe?

D-le Primar , D-le Flutur , D-le Prefect Va rog sa va plimbati cu masina dvs. personala in mai multe zone din Judet si municipiu si apoi faceti o strategie de dezvoltare si administratie a municipiului si judetului.

Va multumesc si tineti seama de parerile celor din clasele inferioare.
14.   Da da trimis de
(12 sep 2008, 19:33:43
La intersectia de la Selgros-Scheia va fi haosul de pe lume, sa vezi atunci cozi de masini pe Traian Vuia, le trebuie astora o luna sa sape o groapa... in plus de asta sa-i vad eu pe tiristii cu dureri in p..a cu masa mai mare de 7,5 cum o sa ocoleasca. Da, cum sa nu. Bre, asta e abia inceputul haosului in Suceava.
15.   Lucrarea de sub pasarela trimis de
(12 sep 2008, 19:47:45
Este foarte buna ideea. Lucrarea o sa dureze 6 luni, avand in vedere perioada de iarna. Proiectul este foarte bun . CUMPARATI-VA ELICOPTER de familie. Am eu unul second-hand si il vand ieftin.
16.   Lucrarea de sub pasarela trimis de
(12 sep 2008, 19:49:17
Este foarte buna ideea. Lucrarea o sa dureze 6 luni, avand in vedere perioada de iarna. Proiectul este foarte bun . CUMPARATI-VA ELICOPTER de familie. Am eu unul second-hand si il vand ieftin.
17.   Are dreptate Gelu trimis de
(12 sep 2008, 20:26:49
cum se va asigura transportul salariatilor din zona ind. Scheia? Daca s-a prevazut o solutie, rugam sa fie prezentata oamenilor care sunt interesati de ea!
17.1  RE: Are dreptate Gelu trimis de
(12 sep 2008, 22:10:31
mergeti pe jos si votati pd-l
18.   Pass ariela trimis de
(12 sep 2008, 23:11:58
AVIZIER; fOSTA CALAUZA GERMANIA,GRECIA ITALIA- TRANSPORT PERSOANE IN SCHEIA FARA VIZA.AVANS IN GEORGE ENESCU RESTUL LA DESTINATIE.SA AVETI HAINE DE SCHIMB CA TRECEM PARAUL SCHEIA INOT.DEASEMENI COMANACE GROASE CA STIU UN TUNEL SI E CURENT.VA SCOT VII LA RULMENTUL.V-AS LASA NUMARUL DE TELEFON DAR NU MA LASA ASTIA CA CICA IMI FAC RECLAMA, DAR NU-I DE LOC ASA, EU AJUT OAMENII SA AIBA UN TRAI MAI BUN LA UN PRET MIC,MIC DE DELOK.HAI V-AM PUPAT PE PORTOFEL.A, SA NU UIT, IMBARCAREA LA BOTUL CALULUI MAI JOS DE MARATON.
19.   Incredibil dar adevarat! trimis de
(13 sep 2008, 00:30:41
Daca aici in strainatate intr-o luna de zile se fac multe la noi in tara astia nu sunt in stare sa faca un podulet:)))))
20.   Sitoatie de urgenta trimis de
(13 sep 2008, 07:54:25
inteleg ca primarul vrea sa sparga tot otasul pentru a pune conducte noi si a repara infrastructura,dar modul in care se lucreaza e penibil in ritm de melc.Apoi sa mearga primarul si sa-si trinteasca masina in bordurile de la metro lentru care cred ca a bagat in buzunar ceva bani pentru zile negre.daca cineva are rabdare sa priveasca cine si cum lucreaza la lucrarile din oras o a traga concluzia ca totul e ca un spectacol de opereta.Noroc ca lungu a venit din concediul si va avea rabdarea necesara de a viziona acest spectacol.In rest se lucreaza incet,prost(ca pe serpentine unde-ti rupi masina in gurile de canal) si cu bani multi ,mult mai multi decit daca aceiasi lucrare ar fi facuta ca ex. in Germania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei