Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

„Războiul” SC Servicii Comunale - Primărie face primele victime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Războiul rece” dintre primăria rădăuţeană şi prestatorul de utilităţi SC Servicii Comunale SA, conflict deschis imediat după alegerile din iunie, face primele victime în rândul localnicilor.

Dacă în urmă cu mai bine de o lună municipiul a fost la un pas de a fi debranşat de la alimentarea cu gaz metan, situaţie rezolvată în ultimul moment de managerul de SC Servicii Comunale Nistor Tătar, de această dată repercusiunile le vor suferi şcolile din municipiu şi salariaţii lor, prin blocarea conturilor unităţilor de învăţământ.

„Datorită atitudinii şi insistenţei domnului primar Olărean,  unităţile de învăţământ din municipiu vor începe noul an şcolar cu conturile blocate de către SC Servicii Comunale SA în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Suma care trebuie achitată către noi (n.r. SC Servicii Comunale SA) este de aproximativ 457 milioane de lei vechi”, a declarat directorul SC Servicii Comunale SA, Nistor Tătar, în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri după amiază.

Decizia firmei prestatoare de utilităţi a venit ca o contramăsură după ce, în cursul aceleiaşi zile, Primăria Rădăuţi a început demersurile pentru executarea silită a SC Servicii Comunale pentru o datorie de circa trei miliarde de lei vechi.

„Domnul primar a găsit de cuviinţă ca astăzi (n.r. joi) să înainteze adrese către toate băncile la care SC Servicii Comunale SA are deschise conturi prin care solicită disponibilul din acele conturi în vederea executării silite”, a spus directorul de la SC Servicii Comunale.

 

 

„SC Servicii Comunale SA are de încasat de la Primăria Municipiului Rădăuţi circa 40 de miliarde de lei vechi”

 

Nistor Tătar a precizat că firma pe care o conduce are o datorie de aproximativ trei miliarde de lei vechi către Primărie, care reprezintă contravaloarea redevenţei, iar SC Servicii Comunale SA are de încasat de la Primăria Municipiului Rădăuţi circa 40 de miliarde de lei vechi, sume datorate pentru activităţile de ecarisaj, întreţinere străzi, iluminat public, salubrizare şi subvenţii.

Mai mult, Tătar a pus la dispoziţia mass-media un document, datat 3 septembrie 2008, prin care SC Servicii Comunale solicita Primăriei municipiului Rădăuţi compensarea sumei de 2,92 miliarde lei vechi cu o parte din datoriile Primăriei către Servicii Comunale, solicitare rămasă fără nici un fel de răspuns.

Directorul de la SC Servicii Comunale a afirmat că a încercat să evite această situaţie, reprezentanţii firmei au purtat discuţii cu directorii unităţilor de învăţământ din localitate pentru stabilirea unei soluţii pentru ieşirea din impas, însă aceasta nu a putut fi găsită din cauza „ ameninţărilor pe care le face domnul primar”, după cum a arătat Nistor Tătar.

Managerul firmei rădăuţene a mai arătat că una dintre căile pentru stingerea „conflictului financiar” dintre cele două părţi ar fi luarea unor măsuri drastice împotriva societăţilor comerciale datornice primăriei şi nu „împotriva Serviciilor Comunale, care au de plătit trei miliarde şi de încasat 40 de miliarde”, aluzie la o firmă care aparţine primarului Olărean, firmă cu care primăria rădăuţeană este în litigiu din cauza unor taxe destinate bugetului local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Războiul” SC Servicii Comunale - Primărie face primele victime.
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Războiul” SC Servicii Comunale - Primărie face primele victime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oli trimis de
(12 sep 2008, 13:05:43
asa este olarean numai conflicte isca ,dar pentru cetatenii urbei nimic,sunt aprobari care au fost sistate de acesta pentru plombari,parcari dar olarean nimic nu face,a facut numai promisiuni in campanie pentru a prosti lumea si a reusit,cunt zone ultracentrale care vor deveni dupa ce vor veni ploile adevarate mocirle datorita ambitiei lui oli,a declarat ca nu au fost inundatii i8n radauti acum vrea sa deturneze fonduri prin firma de la bucuresti ca si cum aceasta ar fi efectuat nu se stie ce lucrari,rusine primarului....uuuuuuuuuuu.
1.1  RE: Oli trimis de
(12 sep 2008, 13:14:38
habar nai ce inseamna deturnari de fonduri....,dar daca era GALAN primar,oare cat cheltuia pana acuma sau ce facea pana acuma....,nu fi pampalau priveste realitatea,eu nu tin cu nimeni dar numai scrie aberatii,sant psd-,dar nici frunza na facut nimic
2.   Olarean si Tatar trebuiesc spanzurati trimis de
(12 sep 2008, 14:13:46
Acesti doi derbedei ar trebui spanzurati, unul in fata primariei si celalalt in curtea SC Servicii Comunale SA si dati ca exemplu cum nu trebuie sa procedeze atunci cand ajung pe functii platite de noi. Acestia se comporta ca pe mosia parintilor si asta numai datorita noua ca-i suportam, inghitim toate galustile electorale si nu punem mana pe un par si sa facem curatenie, atat la primarie cat si pe mosia lui Tatar. Acesta este un exemplu de functionar public care este in slujba cetateanului. Radautenii sunt blestemati si nu stiu pentru cat timp asa ca oameni buni, puneti lumanari la biserici si poate scapam de satana.
3.   Adevar trimis de
(12 sep 2008, 23:54:59
tatar e hot , olarean la fel , corb la corb nu-si scoate ochiul , cred ca olarean a promis ca-l da afara pe escrocul asta de tatar numai sa castige alegerile , pana la urma

tatar o sa cotizeze la olarean sa-i astupe gura , ca doar campania electorala a costat ceva bani , si o sa ramana pe post sa mulga orasul de bani cu serviciile comunale cu tot , o sa bata palma cei doi iar orasul va suferi in continuare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei