Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Teribilism

Copil în comă alcoolică, după un pariu pus cu prietenii de joacă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un minor în vârstă de 13 ani a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Urgenţe Suceava, după ce a pus un pariu cu prietenii de joacă „că poate bea o sticlă de alcool pe nerăsuflate”. Copilul este de trei ani în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, fiind internat într-un centru de plasament din Fălticeni.

La sfârşitul săptămânii trecute, copilul se afla în vacanţă la bunicii domiciliaţi în cartierul sucevean Burdujeni. Băiatul le-a povestit asistenţilor sociali că a pus un pariu cu prietenii ocazionali, pe care i-a cunoscut în cele câteva zile cât a stat la bunici, că poate să bea o sticlă de alcool fără să se îmbete.

Bunicul minorului l-a găsit în stare de inconştienţă în spatele casei şi l-a dus de urgenţă la spital.

Poliţiştii care au cercetat acest caz sunt de părere că „minorul, aflat în grija bunicilor după ce părinţii săi au divorţat, s-a dus împreună cu ceilalţi copii pentru a se juca pe marginea unui pârâu care curge prin spatele casei sale. Dând peste o sticlă, minorul a pus-o la gură şi a băut din conţinut, căzând inconştient la pământ”.

 

Neglijaţi de cei care le-au dat viaţă

Medicii l-au diagnosticat pe copil cu „intoxicaţie medicamentoasă şi alcool”. Se presupune că minorul ar fi luat în acea zi şi nişte medicamente pentru răceală.

După ce a fost stabilizat, minorul a fost externat din spital şi preluat miercuri, 10 septembrie, de către reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava. Aceştia l-au dus pe copil înapoi în centrul de plasament din Fălticeni unde este instituţionalizat, pe motiv că bunicii acestuia sunt în vârstă şi bolnavi, iar mama copilului este bolnavă psihic şi pleacă frecvent de la domiciliu, locuind la un bărbat din cartierul Burdujeni.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa, ne-a spus că minorul mai are o soră mai mică, care este şi ea instituţionalizată în centrul de plasament din Fălticeni.

„Copiii au fost luaţi din familia naturală pe motiv de neglijenţă. Erau lăsaţi singuri, flămânzi, neîngrijiţi, iar asistenţii sociali care au instrumentat cazul au decis ridicarea lor în regim de urgenţă”, a completat Lenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil în comă alcoolică, după un pariu pus cu prietenii de joacă.
 Vizualizări articol: 1552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Copil în comă alcoolică, după un pariu pus cu prietenii de joacă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of trimis de
(12 sep 2008, 14:50:57
din alcolisti, alcolisti rasare, viitor handy tara noastra are!
2.   Sterilizati trimis de
(12 sep 2008, 16:12:32
Ar trebui sa sa dea o lege ca cei alcoolici si cei bolnavi psihic sa fie sterilizati nu sa faca copii cu nemiluita,care se nasc in marea majoritate tot cu acest handicap mostenit de la parinti.
3.   Cine e vinovat? trimis de
(14 sep 2008, 20:26:19
consider ca acest copil nu mai trebuie lasat in vacante in familia naturala de vreme ce a fost institutionalizat in regim de urgenta, tocmai din cauza neglijentei parintilor si neputintei bunicilor de a le acorda o educatie si o ingrijire corespunzatoare copiilor asa incat acestora sa nu le fie periclitata nici un moment integritatea fizica si cea morala

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei