Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi - raport generos între dimensiune şi spiritualitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a efectuat miercuri, 19 martie, o vizită de 4 ore în municipiul Rădăuţi, în cadrul proiectului „Oraşele României”.

Vizita a început la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, unde înaltul oaspete a fost întâmpinat de primarul municipiului, Mihai Frunză, şi de conducerea liceului. Directorul Marian Olaru a făcut o scurtă prezentare a istoriei de peste 100 de ani a acestei instituţii prestigioase de învăţământ, care a avut şi are profesori şi elevi remarcabili.

S-a întâlnit apoi cu profesori şi elevi, cărora le-a prezentat modul în care Casa Regală s-a implicat şi se implică în istoria contemporană a României: demersurile pe plan extern şi intern pentru intrarea României în NATO şi Uniunea Europeană, iar mai recent, derularea proiectului „Oraşele României”, prin care încearcă să aducă împreună instituţii cheie, segmente ale comunităţii locale pentru a accelera dezvoltarea României.

Alteţa Sa Regală a lansat un apel şi o provocare către tinerii rădăuţeni de a-şi exprima ideile şi de a le înfăptui.

„Puţine locuri beneficiază de un raport aşa generos între dimensiune şi spiritualitate”, a afirmat principele.

Principele Radu s-a întâlnit, la sediul Primăriei, cu consilieri şi oameni de afaceri din Rădăuţi. Le-a expus şi acestora proiectul său şi a dat exemple de bune practici în domeniul dezvoltării din toată lumea. A apreciat că la Rădăuţi se simte deja un aer european. Oamenii de afaceri prezenţi au vorbit despre dificultăţile cu care se confruntă: fiscalitatea excesivă, insuficienta informaţie despre modul de accesare a proiectelor cu finanţare externă sau deficienţele infrastructurii rutiere, care izolează Bucovina de Europa. Principele Radu a spus că aceste probleme ar putea constitui tema unei viitoare vizite la Palatul Elisabeta a unei delegaţii din Rădăuţi, alături de aceasta urmând să fie invitaţi şi reprezentanţi ai altor instituţii, în măsură să le rezolve.

Alteţa sa Regală Principele Radu s-a închinat şi a admirat apoi frumuseţea Catedralei Ortodoxe. La Galeria de artă a apreciat spaţiul frumos, reabilitat recent şi a vizionat lucrările expuse, ce aparţin elevilor de la Colegiul Tehnic Rădăuţi şi sculptorului Mihai Ignea.

A vizitat Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ”, precum şi atelierul de ceramică Colibaba.

Vizita s-a încheiat la Mănăstirea Bogdana. Profund impresionat, Principele Radu a promis primarului Mihai Frunză că va reveni în Bucovina pentru o vizită de câteva zile, pentru a face un tur complet al mănăstirilor şi a vizita în tihnă Muzeul din Rădăuţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţi - raport generos între dimensiune şi spiritualitate.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Rădăuţi - raport generos între dimensiune şi spiritualitate4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cool trimis de
(20 mar 2008, 14:22:43
o, lasati...
2.   DIRECTORUL DE LA SERV COMUNALE AL trimis de
(20 mar 2008, 15:06:12
CRED CA PE DOMNUL TATAR AL SUPARA ADEVARUL .TOT CE SPUNE D-NUL OLARIAN E ADEVARAT PENTRU CA EL NU ARE NEVOIE DE SERV COMUNALE CI NOI CEI DE RAND CARE NEAM SPUS OFUL PARLAMENTARULUI ALES DE NOI .CRED CA D-NUL TATAR FACE PROBLEME CONSUMATORILOR LUI CU MAI MULTE MAINI
3.   ???????? trimis de
(20 mar 2008, 15:10:08
de ce atata zarva si cu atatea cuvinte de subjugare. alteta sa in sus alteta sa in jos Monitorul si cei din redactie ar trebui sa stie ca Romania este republica si nu regat iar titlurile nobiliare au fost desfiintate prin instituirea constitutionala a republicii

este un cetatean ca oarecare sitrebuie tratat ca atare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte