Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prea devreme

Catolicii nu vor avea miei de Sărbătorile Pascale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi mai sunt doar trei zile până la Paştele catolicilor, care se va sărbători duminică, 23 martie, halele de carne din Suceava nu au miei pentru comercializare. Nici în magazinele de desfacere a cărnii nu se afla, ieri, în galantare, carne de miel. Vânzătorii ne-au explicat că este prea devreme pentru sacrificarea mieilor. De aceeaşi părere a fost şi Sorin Chircea, administratorul Pieţei Mari, care ne-a spus că nimeni nu a solicitat autorizaţie pentru comercializarea de miei. Din acest motiv, ieri, hala de carne din Piaţa Mare era închisă.

„Am vorbit chiar cu crescători de oi, care mi-au spus că mieii sunt abia fătaţi, foarte mici, de două, trei kilograme. Abia a început campania de fătare. Până duminică puţini vor ajunge la greutatea de zece kilograme, cam cât ar fi greutatea optimă pentru sacrificare. Până la sfârşitul lunii aprilie, când ortodocşii vor avea Paştele, cu siguranţă hala va fi plină de comercianţi cu miei”, ne-a spus administratorul Pieţei Mari.

 

Avertizarea veterinarilor

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, ne-a spus că până în prezent nu a cerut nici un producător autorizaţie pentru comercializarea de miei şi nu are semnale că s-ar fi comercializat fără autorizaţie. Motivul este acelaşi, în opinia doctorului Dulgheru, „mieii sunt prea mici, iar carnea nu este bună pentru consum, dacă mielul este sacrificat doar la câteva săptămâni de la fătare”.

El avertizează populaţia că tăierea mieilor se poate realiza doar în spaţii amenajate temporar de către administraţiile Pieţelor, în care să poată fi asigurate condiţii de igienă pentru tăierea şi prelucrarea primară (jupuire şi eviscerare parţială) a mieilor. Veterinarii avertizează populaţia să cumpere carne de miel doar din spaţii special amenajate, autorizate şi înregistrate sanitar-veterinar, pentru că doar acele produse pot fi controlate de către medici şi consumatorii pot avea siguranţa că nu sunt expuşi vreunui pericol pentru sănătate.

 

 

Atenţie la ouă

Dacă pentru carnea de miel veterinarii pot garanta doar dacă este cumpărată din spaţii amenajate şi dacă are ştampila pe carcasă, ouăle pentru Paşte nu trebuie să fie cumpărate dacă nu sunt marcate cu data ouatului şi însoţite de certificatul de sănătate publică veterinară. Veterinarii spun că ouăle vor fi comercializate de către producătorii particulari numai după efectuarea examenului ovoscopic de către personalul sanitar veterinar din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi după verificarea modului în care sunt îndeplinite condiţiile de desfacere a acestora în pieţele agroalimentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catolicii nu vor avea miei de Sărbătorile Pascale.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Catolicii nu vor avea miei de Sărbătorile Pascale4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Importul ii salveaza ! trimis de
(20 mar 2008, 14:06:45
Am vazut zilele trecute in marile magazine (nu dau nume ca sa nu fac reclama gratuita) miei transati de import.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte