Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Stareţa de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe, acuzată de o angajare fictivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maica Maria, stareţa Mănăstirii Sfântul Gheorghe din Buciumeni, este acuzată că l-a angajat pe soţul casierei de la Protoeria Fălticeni, Liviu Jilavu, pe post de îngrijitor la mănăstire şi că acesta îşi primeşte salariul în mod regulat, deşi nu prestează munca pentru care a fost angajat.

Explicaţia pentru această situaţie ar fi, conform celui care ne-a sunat la redacţie, că soţii Jilavu ar fi finii fostului protopop de Fălticeni, preotul Gheorghe Brădăţan.

Soţia lui Liviu Jilavu, Viorica, ne-a declarat, ieri, că într-adevăr sunt finii preotului Brădăţan şi că, de mai bine de un an, soţul ei este angajat la mănăstire.

„Este angajat ca om de serviciu, dar nu lucrează chiar ca om de serviciu. A mai făcut lucrări pe acolo şi când a avut de lucru a mers”, ne-a declarat Viorica Jilavu.

Ea a confirmat că soţul său nu merge în fiecare zi la serviciu, dar spune că asta se întâmplă deoarece are zile libere pentru orele suplimentare lucrate.

Naşul, preotul Gheorghe Brădăţan, ne-a spus dimineaţă că nu cunoaşte situaţia, dar se va interesa la Protopopiatul din Fălticeni şi ne va spune despre ce este vorba.

Protopopul de Fălticeni, preotul Constantin Patrolea, ne-a trimis la maica stareţă, care „le rânduieşte pe toate”.

 

Stareţa: „Este o calomnie”

Stareţa Maria ne-a declarat, la rândul său, că „angajaţii mănăstirii îşi fac treaba cu vârf şi îndesat şi nu ia nimeni bani degeaba”. „Îngrijitorul vine la program, este un program pe care îl respectă toată lumea. Dacă a rămas azi mai mult de 8 ore, în altă zi îi dau liber, dar când am avut nevoie întotdeauna a venit. Este o calomnie să spui altceva. Cineva vrea să pună mănăstirea într-o lumină proastă. Mă iertaţi, altceva nu mai am de spus. La revedere”, a spus maica stareţă.

După amiază, preotul Brădăţan a afirmat şi el că la Mănăstirea Sfântul Gheorghe nu este nici o problemă de genul celei pe care i-am semnalat-o noi şi ne-a confirmat-o soţia îngrijitorului.

„Maica stareţă ridică statele de plată pentru toţi angajaţii şi ea ştie cel mai bine cum stau lucrurile. M-am interesat şi eu, Liviu Jilavu merge la serviciu, n-a fost plecat la muncă în străinătate, aşa cum s-a spus. Eu cred că asta vine de la un preot care a plecat de acolo şi acum vrea să se răzbune aşa”, a arătat fostul protopop.

 

Statul plăteşte anual aproape 5 milioane de lei salariile personalului neclerical

Salariile personalului neclerical din unităţile de cult este plătit de la bugetul de stat, prin Consiliul Judeţean.

Anul acesta sunt 616 astfel de posturi, din care 580 în bisericile şi mănăstirile ortodoxe, 13 în cele romano-catolice, 7 în cele greco-catolice, 3 în cele de rit vechi, 7 pentru bisericile penticostale şi unul la Biserica Creştină după Evanghelie.

Suma alocată pentru 2008 este de 4,712 milioane de lei, din care 4,037 milioane de lei numai pentru angajaţii care nu sunt preoţi de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Lista cu posturile este adusă la Consiliul Judeţean de fiecare cult în parte, iar calculul sumei se face în funcţie de salariul minim pe economie, adică 390 de lei anul trecut şi 500 de lei de la începutul acestui an.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stareţa de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe, acuzată de o angajare fictivă.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Stareţa de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe, acuzată de o angajare fictivă2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O STIRE DE 2 LEI trimis de
(22 ian 2008, 12:36:55
NU MAI AVETI CU CE UMPLE PAGINILE ZIARULUI?

2.   Oau... ce stire!!!!! trimis de
(23 ian 2008, 11:58:23
stire de 2 lei ... atentie la cursul valutar!!!
3.   Mizerii trimis de
(24 ian 2008, 18:18:05
de ce nu scrieti de cei care fura cu adevarat aceasta tara ?va este frica ,nu? ...... si atunci va legati de oameni mici care incearca sa supravetuiasca . Sa va fie rusine !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte