Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Concediaţii de la Costâna vor primi salarii compensatorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 25 de angajaţi care urmează să fie concediaţi de la Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna, subordonat Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, îşi vor primi salariile compensatorii. Aceste sume le vor fi acordate în mai multe tranşe sau integral, în funcţie de priorităţile pe care le are unitatea în această perioadă.

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Gheorghe Straton, ne-a spus că a avut ieri o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, cu care a discutat ultimele detalii legate de acest subiect fierbinte pentru angajaţii puşi „pe liber” la Centrul de la Costâna.

„Există cadrul legal pentru acordarea acestor salarii compensatorii – Contractul colectiv pe ramură, dar urmează să vedem cum vor fi acordate aceste sume, eşalonat sau toţi banii odată. Ordonatorul de credite este Consiliul Judeţean Suceava. Se va negocia la nivel de unitate şi se va vedea care sunt priorităţile centrului. Faptul că există formula legală ne ajută să găsim mai uşor o rezolvare”, ne-a declarat Straton.

 

Salariile compensatorii - o prioritate

Lidera de sindicat a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna, Alina Ciomârtan, ne-a spus că „acordarea salariilor compensatorii ar trebui să constituie o prioritate pentru autorităţi”. Aceste sume, a mai spus ea, „trebuie acordate integral, pentru că spre sfârşitul anului mai intervin rectificări bugetare şi mai pot fi acoperite unele cereri, dar aceşti oameni au nevoie acum, la concediere, de aceşti bani”.

Această concediere colectivă – 25 de persoane (17 infirmiere, două spălătorese, un asistent medical, doi îngrijitori, un muncitor necalificat, două bucătărese) este urmare a mutării mai multor beneficiari de la Costâna, la centrele sociale de la Mitocu Dragomirnei şi Zvoriştea.

Centrul de Recuperare Costâna s-a aflat într-un proces de reorganizare, pe baza unui proiect PHARE (bani europeni), proiect care interzice internarea altor asistaţi în acest centru.

Salariile compensatorii se vor acorda în funcţie de vechimea fiecărui angajat. Este vorba de circa 3- 4 miliarde de lei vechi, care ar acoperi salariile compensatorii ale celor 25 de angajaţi. 

Cinci dintre cei vizaţi cu concediere sunt în prag de pensie sau pensie anticipată (cu peste 25 de ani de muncă).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concediaţii de la Costâna vor primi salarii compensatorii.
 Vizualizări articol: 2179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Concediaţii de la Costâna vor primi salarii compensatorii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prioritati trimis de
(22 ian 2008, 16:32:28
prioritar cred ca ar trebui sa fie acordarea sumelor de hrana restante din 2007 pt copiii asistati .nu credeti???????????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte