Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

L-au prins

El e cel care a şantajat în numele Monitorului şi al Pro TV

Aşa-zisul reporter al trusturilor de presă Monitorul şi Pro Tv, cel care a încercat să îl şantajeze pe interpretul de muzică populară Alexandru Recolciuc, a fost prins de poliţişti şi jandarmi, în urma unui flagrant pus la cale în zona sediului BCR din Suceava.

Respectivul a fost săltat de oamenii legii, ieri, în jurul orei 11:00, la scurt timp după ce a luat 375 de lei de la stareţa mănăstirii Dragomirna, pe care o şantajase cu o seară înainte că are imagini compromiţătoare cu ea şi celelalte măicuţe de la lăcaşul de cult.

În faţa judiciariştilor Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, pseudo-reporterul, identificat în persoana lui Sorin Alin Verincianu, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Dorohoi, şi-a recunoscut faptele. El a mărturisit că a încercat să le şantajeze şi pe măicuţele de la Voroneţ şi Probota, precum şi pe directoarea Spitalului Judeţean Suceava, Doina Ganea Motan.

„Nu vreau să vorbesc cu ziariştii...”, se schimonosea, pe holurile Poliţiei, Verincianu.

 

CD-ul cu imagini compromiţătoare era gol

Zilele trecute, maica stareţă de la Dragomirna a primit mai multe mesaje de la falsul reporter, prin care era ameninţată că imagini compromiţătoare filmate cu camera ascunsă, în care apar măicuţele de la lăcaşul de cult pe care îl păstoreşte, urmau să fie difuzate pe postul de televiziune. Totuşi, lăsa expeditorul să se înţeleagă, imaginile cu pricina ar  putea fi şterse, în schimbul unor sume de bani.

Stareţa mănăstirii Dragomirna a anunţat imediat un echipaj al Jandarmeriei, fiind organizat un flagrant, împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale.

Întâlnirea dintre măicuţa stareţă şi falsul reporter a avut loc, ieri, în faţa sediului BCR Suceava. În momentul în care acesta i-a dat CD-ul măicuţei, iar aceasta i-a înmânat banii, tranzacţia celor doi a fost întreruptă de oamenii legii. La Poliţie, s-a constatat că acel CD pe care ar fi trebuit să fie imaginile scandaloase era gol.          

 

„Mi-a spus are imagini cu câteva măicuţe de la mine”

În timpul audierilor, Sorin Alin Verincianu le-a spus poliţiştilor că este student la o Facultate de Drept din Iaşi şi că a pus singur la cale tot acest plan.

În urma verificărilor făcute, poliţiştii aveau să constate că tânărul botoşănean a mai fost cercetat, după ce a fost prins că se dădea drept preot şi ţinea chiar slujbe.

Ieri, la sediul Poliţiei municipiului Suceava, a venit şi maica stareţă de la mănăstirea Probota.

Femeia a mărturisit că a fost sunată de o persoană necunoscută (ulterior, avea să se stabilească că era vorba de acelaşi personaj), care, ca şi în cazul stareţei de la Dragomirna, i-a spus că are nişte imagini compromiţătoare cu câteva măicuţe din subordinea sa.

„Nu ştiu de unde a făcut rost de numărul meu de mobil... Mi-a spus că este de la un post de televiziune şi că are imagini cu câteva măicuţe de la mine, care au limbaj total neadecvat faţă de persoanele care vizitează mănăstirea. Vroia cumva să mă determine să-l întreb cum să fac să nu dea imaginile de care vorbea. I-am spus că nu mă interesează şi că nu cred aşa ceva”, ne-a declarat stareţa Maria Ţurcanu.

 

Alexandru Recolciuc: „Eu îl întrebam şi el tăcea... nu scotea un sunet”

Printre cei cu care Verincianu a dat nas în nas în sediul Poliţiei se numără şi Alexandru Recolciuc, cel pe care botoşăneanul a încercat să îl şantajeze, spunându-i telefonic că are imagini care l-ar pune într-o ipostază penibilă.

Contactat telefonic de unul dintre ziariştii Monitorului de Suceava, care s-a dat drept prieten foarte bun cu Recolciuc, botoşăneanul şi-a spus preţul: 500 de euro pe cele 3 CD-uri cu imagini compromiţătoare, pe care, chipurile, le-ar fi deţinut.    

„Pentru mine ca şi reporter, la început de carieră, subiectul ăsta este  aur. Eu dacă-l prezint acolo, în redacţie, am un comision foarte bun (...) rep: Cei de la Monitorul de Suceava cât ţi-au promis că îţi dau?

Verincianu: -400 de euro dacă le dau lor CD-ul. Şi eu am zis că pentru 400 de euro, plus salariul pe care îl am, mie îmi ajunge”, încerca botoşăneanul să negocieze preţul acelor CD-uri.

Alexandru Recolciuc a venit ieri la Poliţie să-l întrebe pe Verincianu de ce a încercat să-l şantajeze, însă nu a reuşit să afle nici un răspuns. „Eu îl întrebam şi el tăcea... nu scotea un sunet”, ne-a mărturisit interpretul.

 

Cercetat în libertate

Falsul reporter a căutat victime şi printre măicuţele de la Voroneţ. La o zi după ce i-a trimis primul mesaj de şantaj lui Alexandru Recolciuc, măicuţele de la Mănăstirea Voroneţ au primit un SMS asemănător. Erau ameninţate că lucruri compromiţătoare din viaţa lor vor apărea în presă. Deşi expeditorul le-a mai scris măicuţelor că va veni în „documentare” în ziua următoare, nu a mai apărut.

Ieri, în jurul orei 15:30, Verincianu a fost lăsat să plece din sediul Poliţiei. 

„Audierile efectuate în cauză au scos la iveală faptul că tânărul a procedat în acelaşi mod şi cu alte persoane din diverse medii sociale de pe raza judeţului Suceava, însă nu ar fi reuşit să primească sumele de bani solicitate.

Cercetările sunt continuate cu autorul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj”, se precizează într-un comunicat de presă comun al Jandarmeriei şi Poliţiei.  

 

Şantaj la Spitalul Judeţean

Managerul interimar al Spitalului de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, dr. Doina Ganea Motan, a fost printre cei pe care “ziaristul Rosenberg” a încercat să-i şantajeze.

Astfel, vineri, 18 ianuarie a.c., dr. Ganea-Motan a fost căutată telefonic la birou de o persoană care s-a recomandat “Rosenberg, corespondent ProTV”. Şi pentru că în acel moment directorul nu se afla în birou, şantajistul i-a spus unuia dintre colaboratorii săi, care a răspuns la telefon, că deţine un CD cu înregistrări interesante pentru dr. Ganea-Motan şi va reveni pentru a vorbi cu aceasta.

A telefonat mai târziu şi i-a transmis doctoriţei Ganea-Motan că deţine înregistrări video cu bucătărese care fură mâncarea bolnavilor şi cu câţiva colegi medici care vorbesc foarte urât despre ea. I-a aflat numărul de pe telefonul mobil şi i-a trimis un SMS cu următorul text: “Doamna director vă pun acum plicul cu CD prin Ro Curier prin serviciul Fulger în 24 ore ajunge la destinaţie dar costă 425 RON şi lam pus cu plata la destinaţie. Vam dat mesaj pentru că am intrat în şedinţă. Mulţumesc dacă vreţi să îmi daţi mesaj cu răspunsul dacă e bine”.

Văzând că nu are nici o reacţie la solicitarea lui, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă “Rosenberg” a mai telefonat încercând să ia legătura cu medicul, dar pentru că acesta nu i-a răspuns la nici un apel, de duminică a abandonat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El e cel care a şantajat în numele Monitorului şi al Pro TV.
 Vizualizări articol: 3769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
El e cel care a şantajat în numele Monitorului şi al Pro TV4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In sfarsit trimis de
(22 ian 2008, 11:19:24
si sotul meu a primit sambata un telefon de la acest ,,rosenberg''.cu aceeasi poveste,cu cd cu imagini compromitatoare.n-a apucat sa ceara bani pt ca l-am prins cu minciuna si n-a mai sunat .am crezut ca suntem victimele unei farse.dar se pare ca tipul avea arie larga de actiune.
1.1  RE: In sfarsit trimis de
(22 ian 2008, 16:51:47
Cine a scis articolul, cumva Neagu, reporter Monitorul si fost reporter Protv? Daca e el, la cat mai multi fost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.2  RE: In sfarsit trimis de
(22 ian 2008, 17:33:16
daca intrebarea e pt mine,raspunsul e ca nu stiu cine a scris articolul
2.   Mda trimis de
(22 ian 2008, 11:23:49
dezaxat ..numai un paios putea sa fiehappy
3.   Mda mda trimis de
(22 ian 2008, 11:29:06
Inca un om cu mintea limpede! Bravo LOLZ! Ai mare dreptate! Da nu e mare lucru, ca nu peste multa vreme si carabulea asta de la dorohoi sa ajunga vreun pui de sef pe la noi, prin Suceava!
4.   Toti au imagini acum trimis de
(22 ian 2008, 11:40:44
Draga Teodora ,si sotul meu a primit un telefon de la cineva care a zis ca are imagini compromitatoare cu el . Numai ca eu am dat banii si am primit cd-ul corect . Mare mi-a fost mirarea cind am vazut ca sotul meu i-ti tragea la buci tie si atunci mi-am zis : Alt lup n-ai gasit mai boule!
4.1  RE: Toti au imagini acum trimis de
(22 ian 2008, 11:53:04
degeaba iti spui LEU

ESTI UN BOU FARA EDUCATIE

4.2  RE: Toti au imagini acum trimis de
(22 ian 2008, 17:03:57
foarte tare leule:))))))))))
4.3  RE: Toti au imagini acum trimis de
(22 ian 2008, 17:35:37
taaaareeee... nesimtit!!!!!!!!si obsedat pe deasupra!
4.4  RE: Toti au imagini acum trimis de
(22 ian 2008, 17:43:20
Buna faza asta. teodora mama...ti-a dat nenea la savarina...Atentie pe viitor..
4.5  RE: Toti au imagini acum trimis de
(22 ian 2008, 18:02:08
ce am spus e100% real.sotul meu este o persoana cu o functie importanta,nu un ratat ,cum esti tu,probabil.pentru ca ideile care circula prin micro-creierul tau sunt specifice ratatilor,frustratilor si needucatilor!
5.   R E T A R D A T trimis de
(22 ian 2008, 14:20:52
haideti sa spunem cu totii R E T A R D A A A A A T, sa-l trimitem inapoi la Dorohoyama la el si sa tragem apa.

Poate sa rasufle si Recolciuc linistit, strazile sunt acum mai sigurehappy
6.   Atzi vazut voi botosenean sanatos la cap?! trimis de
(22 ian 2008, 15:30:35
dupa povestea cu desteptul care a baut antigel din calorifer, acest flacau reprezinta cu succes prostia specifica zonei.

propun consiliului judetean botosani sa faca in centrul orasului un monument al prostiei iar aceste nume sa fie scrise cu litere de aur!

toate bune!
7.   Este grele limba romana trimis de
(22 ian 2008, 16:19:44
imi pare rau, nu m-am putut abtine

"lam pus cu plata la destinatie. Vam dat mesaj pentru ca am intrat �n sedinta."

7.1  RE: Este grele limba romana trimis de
(22 ian 2008, 17:40:22
o fi respetat noile norme ale GRAMATICII ACADEMIEI
7.2  RE: Este grele limba romana trimis de
(22 ian 2008, 17:45:27
bai oarecare tu cind trimiti sms uri pui caciulita la a? lol...:))
8.   MODALITATE DE RECLAMA PENTRU RECOLIUC trimis de
(22 ian 2008, 19:39:58
TOCMAI AM VAZUT REPORTAJUL PE PRO TV, DAR DESPRE RECOLCIUC NU S-A POMENIT NIMIC. NUMAI MONITORUL A REUSIT SA �I FACA UN PIC DE RECLAMA �N JUDETUL SUCEAVA.
9.   Botosani trimis de
(22 ian 2008, 21:00:30
toti cei din tara paiului is mari sefi prin suceava, NU? el cum sa se faca remarcat?
10.   Care-i substratul? trimis de
(22 ian 2008, 21:45:08
Astia de la monitorul sunt suparati ca sa dat reporter si a cerut bani sau ca a cerut bani in locul lor?
11.   Sfat trimis de
(22 ian 2008, 21:50:30
Asta e bun ca sa intre in politica. Acolo e in elementul sau.
12.   Cum se explica? trimis de
(22 ian 2008, 22:22:19
cum se explicafaptul ca,,paiosii'' ajung sefi la noi?nu cumva suferim de un complex?

doar nu se pun singuri in functie?

13.   Teodora trimis de
(23 ian 2008, 08:46:44
teo dar recunoaste ....te-a trecut putin sudoarea cand te-a sunat??
13.1  RE: Teodora trimis de
(23 ian 2008, 11:31:10
numai,,putin''?noroc ca am sunat la protv cluj si am aflat ca adevaratul rosenberg pregatea o transmisiune in direct,la cluj si nu se afla in drum spre vaslui,asa cum sustinea impostorul.asa l-am prins cu mata-n sac.nu doresc nimanui acele clipe de cosmar!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte