Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Concurs naţional, organizat de Colegiul „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Universitatea „Ştefan Cel Mare”, sub egida Ministerului Educaţiei, organizează concursul naţional de diaristică „Mihail Şerban”, adresat elevilor de liceu din întreaga ţară.

Până pe 10 februarie 2008, elevii de liceu au posibilitatea să trimită trei pagini cu selecţii dintr-un jurnal personal sau o interpretare proprie a jurnalului publicat al unei personalităţi culturale româneşti, funcţie de secţiunea de concurs aleasă, la adresa de e-mail cnpr@warpnet.ro, pentru a intra în concurs. Din numărul total de participanţi, în perioada 11 februarie-2 martie, comisia centrală, constituită la nivelul Ministerului Educaţiei, va selecta 12 liceeni care vor invitaţi să participe la faza finală, care va avea loc la Suceava, în perioada 7-9 martie. Finaliştii vor susţine o probă scrisă de redactare a unui jurnal pe o temă dată. Valoarea totală a premiilor acordate este de 2500 de lei.

Marele premiu „Mihail Sebastian” este în valoare de 1000 de lei. Concursul naţional de diaristică „Mihail Sebastian” este o iniţiativă a profesorilor Anca Vieriu şi Gheorghe Cîrstian şi elevei Alexandra Lăţescu, câştigătoare a premiului I la ediţia de anul trecut a concursului naţional de poezie „Nicolae Labiş”.

Prin organizarea concursului s-a dorit şi marcarea centenarului naşterii scriitorului Mihail Sebastian, al cărui „Jurnal” publicat postum, în 1996, reprezintă una dintre capodoperele diaristicii româneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs naţional, organizat de Colegiul „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concurs naţional, organizat de Colegiul „Petru Rareş”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(22 ian 2008, 13:08:10
Va rog sa ma scuzati dar nu stiu ce inseamna "DIARISTICA". Am cautat si in dex si nu am gasit. Va multumesc.
1.1  RE: ??? trimis de
(22 ian 2008, 17:56:56
diaristica deriva de la diaree ,o boala a celor de la ziar, care insaira vorbe goale , vorba lu nea Iancu, scarta , scarta pe hartie.HA HA HA !!!!!!
2.   Care? trimis de
(22 ian 2008, 15:50:28
care este numele concursului "Mihail Srban" sau "Mihail Sebastian"???? Oare autorul si redactia ziarului stiu???
3.   Precizari necesare trimis de
(23 ian 2008, 14:24:17
Concursul respectiv se numeste, cu adevarat, "Mihail Sebastian". Cat priveste termenul ca atare, diaristica, acesta se refera la creatiile de tip jurnal: cuvantul a fost preluat din limba engleza (diary, adica jurnal), fiind folosit astazi in formele derivate, precum diarist sau diaristica, e drept, mai ales in spatiul cultural. Daca s-ar fi folosit derivatul de la jurnal, anume jurnalistica, s-ar fi creat confuzie, prin suprapunerea cu termenul ce desemneaza ziaristica. Mai multe detalii, in pagina Concursului: http://www.olimpiade.ro/2008/c
4.   Pagina Concursului trimis de
(23 ian 2008, 14:28:16
Pagina Concursului se gaseste pe site-ul www.olimpiade.ro: http://www.olimpiade.ro/2008/c

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte