Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu mâinile curate

Judeţul fără corupţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doar nouă funcţionari publici au sesizat anul trecut Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie că cineva încearcă să le dea şpagă. Sumele pe care şi le-ar fi băgat în buzunar dacă nu i-ar fi anunţat pe ofiţerii anticorupţie, aceştia din urmă realizând flagrante pentru prinderea în fapt a şpăgarilor, ar fi fost cuprinse între 50 de lei şi 1000 de lei.

De cealaltă parte, cu excepţia celor cinci poliţişti de frontieră prinşi la mijlocul lunii decembrie a anului trecut şi acuzaţi că luau bani de la contrabandişti pentru a închide ochii la transporturile cu ţigări aduse din Ucraina, nici un alt funcţionar public, fie el de la <Paşapoarte>, <Înmatriculări>, Poliţie, Prefectură, primăriile din judeţ etc., nu a fost prins în flagrant luând mită.

„Marii” corupţi din judeţul Suceava, prinşi în flagrant în 2007, sunt, până la urmă, simpli cetăţeni, care au încercat să-şi rezolve fel de fel de probleme cu legea în schimbul unor sume derizorii de bani. 

 

Nu vor să îşi „toarne” colegii

Purtătorul de cuvânt al DGA Suceava, subcomisarul Cristian Macsim, e de părere că mare parte din funcţionarii publici care au cunoştinţă de infracţiuni de corupţie în sistemul în care lucrează nu sesizează autorităţile în domeniu.

Motivele sunt diverse, fie pentru că nu vor să îşi „toarne” colegii, gândindu-se că vor avea viaţă grea în continuare, fie pentru că ştiu că un eventual denunţ i-ar pune pe drumuri, fiind nevoiţi să meargă la audieri, să piardă ore întregi la dat declaraţii şi, în cazul în care se ajunge în instanţă, să meargă ca martor în faţa judecătorilor.

„Din discuţiile avute la întâlnirile specifice cu funcţionarii structurilor locale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Reformei Administrative, o bună parte au recunoscut că dacă ar şti despre o faptă de corupţie a vreunuia dintre colegii lor sau, mai mult, a şefilor lor, nu ne-ar sesiza”, a explicat Macsim.

 

Unde puteţi sesiza faptele de corupţie

Purtătorul de cuvânt al DGA Suceava a precizat, totuşi, că,  în cele peste 80 de dosare soluţionate anul trecut de către instituţia pe care o reprezintă au fost cercetaţi nu mai puţin de 61 de funcţionari MIRA, marea majoritate pentru acte de corupţie (luare de mită şi trafic de influenţă). Dintre cele peste 80 de dosare, într-un număr de 20 s-a început urmărirea penală, iar în 11 au fost întocmite rechizitorii, inculpaţii fiind trimişi în judecată.

Cristi Macsim a cerut şi cu această ocazie sprijinul cetăţenilor în depistarea cazurilor de corupţie.

„Până la urmă, cetăţeanul vine în contact direct cu funcţionarul. Cetăţenii ne pot fi de mare ajutor”, e de părere Macsim.

Toţi cei care vor să sesizeze cazuri de corupţie se pot prezenta în audienţă la camera 13 din clădirea Prefecturii sau pot veni direct la sediul DGA Suceava (în clădirea Curţii de Conturi, 203340; 203341). Cei interesaţi pot denunţa acte de corupţie şi la linia verde a DGA -0800806806, care poate fi apelată gratuit, sau o pot face şi prin intermediul Internet-ului, la adresa www.mai-dga.ro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul fără corupţi.
 Vizualizări articol: 2389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judeţul fără corupţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahahahhaha trimis de
(22 ian 2008, 11:29:01
Freaca astia o menta..........

Cica nu sunt cazuri de cruptie. hahahahahha

Dar au grija smecherii astia gen macsim sa le musamalizeze.
2.   Maxim trimis de
(22 ian 2008, 13:25:15
minciuni.suceava e plina de corupti .mergeti la spital sa faceti o internare sa vedeti cat stati daca nu puneti o atentie in buzunar intai la asistente apoi la doctori mori cu zile .de ce nu merg ziaristii sa filmeze cu camera ascunsa sa vada cum sant tratati bolnavii care nu au bani.
3.   Hahalerelor trimis de
(22 ian 2008, 14:24:15
cred ca aveti ochii inchisi ,urechile astupate de nu observati coruptia din judet.verificati cateva persoane ,MIRZA ,FLUTUR,URICEC,FRUNZA,..VRETI SA VA MAI DAU NUME DE CORUPTI DIN JUDET.NU MAI DORMITI IN BIROURI .
3.1  RE: Hahalerelor trimis de
(22 ian 2008, 21:11:34
ai uitat de firtescu, de rimbu, de onofrei, de bujor, de ionescu...
4.   Adevarul trimis de
(22 ian 2008, 14:55:39
Ai perfecta dreptate ELE cunosc si eu un caz acum recent o vecina de a mea a mers la spitalul SF. IOAN de la Suceava trebuia sa nasca si avea dureri groaznice si nu sa uitat nici un medic la ea findca nu avea bani si au lasat-o sa moara.Spaga cit mai multa la Spitalul Suceava altfel mori cu zile.
5.   LUNATICII trimis de
(22 ian 2008, 15:45:40
CRED CA MAI DEGRABA SINTETI VOI FARA MINTE.Eu nu am inteles despre care judet vobiti, ma intreb daca sinteti pe planeta PAMINT sau ati luat-o razna pe LUNA

6.   Coruptie trimis de
(22 ian 2008, 15:56:37
nu este coruptie in judet???duceti-va la cirlibaba incepeti de la primarie si terminati cu ocolul silvic si dupa aia vorbim.!!!
7.   Corupti? trimis de
(22 ian 2008, 17:30:39
Coruptii cei mari nu vor exista niciodata.

A tunat PNL si PD in campania electorala despre musiu Nastase&co. A tunat despre PSD si nimic. De ce sa faca cineva ceva acuma? Sa ia un par?

8.   LUNATICII trimis de
(22 ian 2008, 18:49:58
Trebuia sa incepe-ti prin a da definitia coruptiei ,varianta lui macsim pentru ca noi nu intelegem nimic.Avem impresia ca traim in doua lumi diferite.Aici in Suceava unde locuim noi sint numai corupti.LUNATICILOR COBORITI PE PAMINT.

NU MAI CONSIDERATI OAMENII ATIT DE IDIOTI
9.   Visez oare ? trimis de
(22 ian 2008, 23:46:32
Este incredibila declaratia subcomisarului ! Daca reporterul nu inventeaza , nu pot sa inteleg de ce functionarul de stat a pierdut ocazia sa - si faca datoria ! Vorbesc serios ,revedeti daca secventa de articol " Nu vor sa isi toarne colegii" ^ii apartine si daca da , chiar ca e o problema !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte