Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Boss-ul şi caltabosul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai bună legumă este carnea de porc, susţin fanii grătarelor făcute la iarbă verde, iarbă veştejită sau chiar iarbă acoperită de zăpadă. Umblă fel de fel de poveşti cu privire la consumul de carne de porc pe cap de sucevean. Spune-se că un hipermarket de la noi din târg a vândut într-o zi atâta carne cât vinde, tot într-o zi, întregul lanţ de magazine al respectivului concern, lanţ care traversează cele mai importante oraşe din România. Bănuiesc că, atunci când au auzit în ce cantităţi s-au comercializat la Suceava micii şi cotletele, conducătorilor companiei le-au rămas icrele negre, scoicile şi calamarii în gât. Când te uiţi pe stradă şi vezi atâtea burţi şi guşi circulând pe jos sau cu maşina, ştii exact care este leguma preferată a multor cetăţeni. Micii cu garnitură de cotlet şi de creier pane, stropiţi cu muştar şi cu moare de varză, sunt la mare căutare indiferent de sezon şi indiferent de vârstă, sex, religie şi apartenenţă politică. Muncitorii, ţăranii, intelectualii, jurnaliştii, bazariştii, studenţii şi pensionarii, cu toţii mănâncă mai des sau mai rar carne de porc. Ca să nu mai spun că sunt şi miniştri care sunt morţi după carnea de porc, însă numai dacă aceasta e făcută caltaboş şi e primită cadou în cantităţi de la 100 de kilograme în sus.

În ciuda acestor realităţi cunoscute de toată lumea, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se pregăteşte să dea o grea lovitură crescătorilor de porci, dar şi consumatorilor de carne de porc. Lovitura va fi dată direct, cu parul, şi fără ca cineva să fie asomat, aşa cum cer normele Uniunii Europene.

Autoritatea va interzice creşterea porcilor în oraş. Pentru domnii de la ANSVSA, oraş înseamnă Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Suceava, Bacău şi aşa mai departe.

Însă, avem şi comune făcute oraşe la apel de seară pe vremea când autorităţile vroiau să păcălească Occidentul că la noi se trăieşte din ce în ce mai bine şi de aceea merităm să fim cetăţeni ai Uniunii Europene.

Cum să-i interzici unui gospodar din oraşul Milişăuţi să nu crească porci? E ca şi cum i-ai cere acestuia să nu mai pună varză la murat ori să nu mai vorbească la mobil cu băiatul plecat la muncă în Italia. Sau cum să nu-l laşi să ţină porci pe cetăţeanul care are casă pe una dintre uliţele din Burdujeni Sat, unul dintre cartierele municipiului Suceava?

E normal să nu vezi turme de porci umblând pe bulevardul Magheru sau pe bulevardul Ştefan cel Mare, însă e prea mult să ceri ca în România să nu se crească porci la oraş. Mai ales că România e un fel de comună mai mare. Bine că miniştrii au voie să crească şorici, caltaboşi şi chişcă în beciurile vilelor lor de la oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boss-ul şi caltabosul.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 10 voturi
Boss-ul şi caltabosul2.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era beat? trimis de
(22 ian 2008, 20:57:14
Cine a inteles ceva din acest articol? Care e legatura dintre cumparatul in cantitati mari de carne de porc din hipermarket cu crestea porcilor la Milisauti? Oare autorul considera ca aceasta carne din supermarket provine de la Milisauti? ori crede ca porci sacrificati si vanduti in magazine au fost crescuti la oras? Si ce amestec are ministrul cu caltabosii in toata istoria asta? Era beat?

M-am chinuit sa citesc aceasta mizerie pana la capat, m-am enervat si nu stiam de ce!

Inteleg de ce nu erau comentarii. Pentru ca nimeni nu citeste ce scrie asta!!! Nici macar redactorul sef!
2.   AVRAM SI PUNCTUM trimis de
(23 ian 2008, 08:44:18
Bai, nea' Avrame, ai comis-o din nou ! Iar bati c�mpii ! Zau, lasa-te de jurnalistica si apuca-te de ceva mai serios, cum ar fi, de exemplu, cresterea porcilor. Nu de alta, dar chiar crezi ca noi cititorii �nghitim toate "porcariile" pe care le debitezi ? - ori le scrii - ca totuna e. Hai, pa !
3.   Super tare tipu' trimis de
(23 ian 2008, 08:59:09
Cum naiba au publicat asemenea cretinatati? Auzi tu! Editorial! Mai bine copiau o pagina din cartea de telefon si o publicau. Legatura dintre porci si ministri nu trece pe la hipermarket si nici prin Milisauti, mai cretinule!
4.   Verifica trimis de
(24 ian 2008, 09:29:45
verifica "porcii si cu 2 picioare"!!!!!!!!!cine pleaca de la Cj in concedii sponsorizate de constructori si proiectantzi.........Avadanii, Tuchlei............etc........ licitatzii au cashtigat aceshtia........????????/

de ce Marza inchide ochii???????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte