Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Braconaj

Pescuia cu ecranul, la copcă, pe râul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Suceava, înarmat cu un topor de un metru şi cu 14 ecrane, s-a apucat de braconat peşte pe râul Suceava. Până la sosirea echipei de jandarmi care l-a prins, bărbatul, Orest I., în vârstă de 43 de ani, reuşise să scoată din apă în jur de 4 kilograme de peşte.

Individul a fost prins duminică, în jurul orei 17.00, în apropiere de zona industrială a Sucevei.

Modul în care acţiona i-a impresionat pe oamenii legii, care mărturisesc că nu s-au mai întâlnit de ani de zile cu un astfel de caz.

După ce a spart gheaţa cu imensul topor, bărbatul a început să-şi plaseze ecranele în apă. Nu oricum, ci legate unul de altul, pentru a crea un lanţ în care să se prindă o importantă cantitate de peşte.

Până să fie prins, timp de aproximativ o oră după aprecierea jandarmilor, acesta reuşise să lege cinci dintre ecrane, cu ajutorul lor scoţând cele 4 kilograme de peşte.

Locotenentul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a precizat că este primul caz de pescuit ilegal la copcă descoperit anul acesta de către jandarmi.

„Toporul şi cele 14 ecrane au fost reţinute în vederea confiscării, bărbatul alegându-se cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pescuit cu unelte din plasă monofilament”, a explicat locotenentul.

Pescuitul cu ecranul şi setca

La nivelul judeţului, cei care braconează peşte apelează fie la ecrane, fie la setci monofilament.

Braconajul cu ecranul este foarte simplu. De vârful unui bâţ se ataşează ecranul, o plasă deasă în formă triunghiulară. Plimbată prin apă, plasa agaţă peştele, care, odată prins, greu se mai poate elibera.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pescuia cu ecranul, la copcă, pe râul Suceava.
 Vizualizări articol: 2021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Pescuia cu ecranul, la copcă, pe râul Suceava3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A dat D-zeu? trimis de
( 8 ian 2008, 12:16:52
A inceput jandarmeria sa ia la verificat baltile de prin Suceava? ... nu-mi vine sa cred, sunt pline raurile si baltile de "pescari" ca cel de mai sus.
2.   Ce isprava mare trimis de
( 8 ian 2008, 12:19:21
saraci de voi .ati prins si voi un biet amarat care isi duce zilele greu si acuma vreti sa iesiti si voi in evidenta cu asa lucru de rahat.ce a gresit omul ...ca prinde peste sa va fie rusine cu asemenea fapte ...i-a incercati voi sa prindeti mafioti si talhari si dupa accea bravo. lasati omul sa traiasca.salutare domnul comandant.fi om.
3.   Mai saraci cu 4 pestii trimis de
( 8 ian 2008, 12:29:40
ce isprava a facut si pol.-jandarmi a prins un om la pescuit ...mai ceva ca o crima ..dar...cand firmele contamineaza apele nu se intampla mai nimic ...se scot oameni ...lasati oameni sa pescuiasca ca viata e grea ...are balta peste CA A DAT DUMNEZEU....p.s. mai lasati aceste nimicuri nu face bine la nimeni.pacat.
4.   Marimea conteaza_ trimis de
( 8 ian 2008, 13:07:55
un topor de un metru...........SI-I LIPSEA COADA...DAR A APARUT IN PESOANA JANDARMULUI...ha, ha, ha...
5.   Familie mare trimis de
( 8 ian 2008, 14:10:19
sa tii 5 copii si o nevasta ..... nu e chiar usor
6.   Ecranul trimis de
( 8 ian 2008, 15:04:46
cum adica cu ecranul ca nu inteleg?
6.1  RE: Ecranul trimis de
( 8 ian 2008, 18:35:26
Cu ecranu se pescuieste asa:

se ia un ecran de tv cu lampi si se arunca in apa pornit, la un moment dat pestii se aduna sa se uite la ecran unde ruleaza un film de actiune cu cichi cean.

Ar ma fi o metoda mai noua de pescuit la LCD sau plasma dar inca e in teste la AJVPS.

:))
7.   Nu i chiar asa trimis de
( 8 ian 2008, 16:44:24
...pescuitul la ecran e interzis ... legea e una ptr toti.. daca moare de foame sa mearga la primarie sa faca greva foamei sau daca poate munci sa mearga la munca ...pescuitul e pentru cei ce stiu a pescui si nu pentru muritori de foame ...nu mai suntem in preistoric cand omul isi aducea hrana direct de pe camp sau de prin balti ...fir intins.
8.   Eu esti penibil trimis de
( 8 ian 2008, 17:35:31
...cauta, poate reusesti si renunti la atata moralitate cata zace in tine si iti vezi barna din frunte..... bre..
9.   Pescuit trimis de
( 8 ian 2008, 18:18:50
a pescui e una si a bracona e alta. berbecu asta nu cred ca pescuia pentru a manca, ci pentru a vinde. daca intr-o ora a prins 4 kile de peste si nu a folosit toate ecranele, apoi goleste naibii balta. si noi, astia, pescarii, care folosim undite si o facem ca pasiune, ce mai pescuim? pai carnatul asta probabil voia sa scoata vreo 15-20 kile. si probabil, in cateva ore, cu 14 ecrane, reusea. pai cat peste poti sa mananci, chiar si daca ai multz puradei? 20 kile?

bine i-au facut. ca de aia legea interzice ecranele, setcile, crasnicul, voloacele si alte tampenii din astea. ca se depopuleaza apele.

astept sa vad prin presa si alti berbeci ca asta, pseudopescari pusi pe castig.

10.   Brava !!! trimis de
( 8 ian 2008, 19:49:30
Prindeti pestii cei mari ,lasati prostiile.
11.   Raspuns vufu trimis de
( 8 ian 2008, 22:50:39
bravo vufu! esti tare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte