Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Scandal la uşa societăţii

Acţionari de la Starmod, împiedicaţi să intre în incinta societăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 20 de acţionari de la SC Starmod SA nu au putut să intre, ieri dimineaţă, în fabrica în care au lucrat ani de zile, fiindu-le interzis accesul de către conducerea societăţii, cu care se află în conflict.

Acţionarii cu pricina au rămas în faţa societăţii aproximativ o oră, timp în care au aşteptat să iasă cineva din conducere să le explice care este motivul pentru care nu le este permis accesul în societate.

Cei aproximativ 20 de acţionari au declarat că vroiau să intre în incinta Starmod, pentru a ajunge la secretariat şi a depune mai multe cereri pentru primirea acţiunilor.

Între timp, la geamurile de la intrare au apărut zeci de angajate, care dezaprobau prin atitudinea lor adunarea ad-hoc a acţionarilor nemulţumiţi. <Uite, ne cheamă la bătaie!>, se agita o femeie trecută de 50 de ani, arătând cu degetul spre angajatele de la geam.  

„Vroiam să depunem nişte cereri şi atât...”

„Acţiunea noastră nu împiedica în nici un fel procesul de producţie, aşa cum s-a lăsat să se înţeleagă. Vroiam să depunem nişte cereri şi atât...”, explică unul dintre acţionarii opriţi la intrarea în societate, Doina Lungu.

De cealaltă parte, directoarea Starmod, Lidia Sfarti, susţine că le-a interzis accesul în societate acţionarilor respectivi la solicitarea salariaţilor unităţii care au şi semnat o cerere în acest sens. Sfarti a mai spus că o parte dintre acţionarii ţinuţi, ieri, la uşa Starmod, au venit şi la începutul lunii decembrie 2007 şi au făcut scandal la secretariat.

Între cele două părţi există un conflict mai vechi izbucnit la sfârşitul anului 2006, atunci când „Starmod-ul” a vândut către o altă societate (SC Servicii Comerciale SRL), o parte din patrimoniul societăţii la un preţ de 1.260.000 de euro.

În timp ce o parte a acţionarilor susţine că această tranzacţie s-a făcut fără ştirea lor, pe ascuns, Lidia Sfarti spune că vânzarea s-a făcut perfect legal, cu scopul de a salva societatea de confecţii ameninţată cu falimentul.

Se acuză reciproc că vor să închidă Starmod-ul

Lista acuzaţiilor aduse de-o parte şi de alta nu se opreşte aici. Ambele tabere arată una spre cealaltă şi se acuză reciproc că vor să închidă Starmod-ul.

„Noi nu vrem să închidem fabrica, oamenii (n.r.-salariaţii) sunt duşi în eroare... noi vrem să o salvăm”, e mesajul un acţionar.

„Ea conduce exact ca pe timpul lui Ceauşescu... Vrea să vândă fabrica”, sare un altul.

Acuzaţiile aduse societăţii au ajuns, sub forma unei plângeri, şi la Poliţie, dacă sunt sau nu întemeiate urmând să stabilească ofiţerii de la Investigarea Fraudelor.

În acelaşi timp, acţionarii nemulţumiţi au chemat-o pe Lidia Sfarti şi în faţa instanţelor de judecată pentru a le explica de ce nu a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor.

Scandalul de la Starmod e de departe de a se fi terminat, iar directoarea susţine că societatea a pierdut contracte importante din această cauză.

Una peste alta, cine are sau nu dreptate vor stabili organele de anchetă, care, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să dea un răspuns.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţionari de la Starmod, împiedicaţi să intre în incinta societăţii.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Acţionari de la Starmod, împiedicaţi să intre în incinta societăţii2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se stie oare? trimis de
( 8 ian 2008, 18:09:17
oare conducerea este constienta la cati lachei are si la aceasta ora in intreprindere care i-au salarii de pomana?oaredirectoarea stie cati ingineri care habar n-au ce-i cu ei ii tine pe salarii mari si care efectiv nu fac nimic?oare directoarea stie ca cei de la creatie vin la servici ca sa-si faca ciubucurile lor?se stie oare de catre conducere ca manoprele sunt intentionattaiate ptr ca maistrii sa faca referate si apoi sa fie impartite cu ei?sestie ca o mana de muncitori duc in spateo groaza de puturosi care stau ascunsi prin birouri ca sobolanii iar muncitorii au salarii de mizerie ?productivitatea muncii si salariile celor ce muncesc vor creste in momentul cand directoarea se va hotara sa scape de cei ce nu produc ci doar consuma iar muncitorii cu experienta nu vor mai pleca in momentul cand munca lor si ei vor fi apreciate.
2.   Dir trimis de
( 8 ian 2008, 19:10:40
Dar oare tu, Maria , stii ca fabrica voastra nu mai poate merge cata vreme va fi condusa de o astfel de conducere??? Parerea mea este ca sunt niste incompetenti ca au permis sa se intample astfel de lucruri sub tutela lor.Si in plus ma frapeaza partea din articol in care directoarea afirma ca interzice actionarilor sa intre in fabrica la cererea salariatilor.Hai "pardon" madam, ca nu e frumos sa nu dai drumul la usa atunci cand cineva iti bate in ea , cu atat mai mult cu cat la usa bat chiar actionarii sai.
3.   Pt. cactus trimis de
( 8 ian 2008, 19:55:46
n.ici cu tine actonarule nu se ridica fabrica care vrei so mulgi de ultimu strop

ai muls-destul cit ai fost pe acolo. bai bai
4.   Pt spin trimis de
( 8 ian 2008, 20:03:29
sunt suficient de destept sa nu am actiuni acolo unde este plin de spini
5.   Privatizari!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 8 ian 2008, 22:50:33
"Dupa noi potopu" spun cei care au pus mina pe bani putini "un euro" pe un capital social de zeci de mii de euro.

Sufera cei multi-dupa ei nu conteaza adica ei actionarii (ul) majotirari
6.   'se stie doar ca nu se recunoaste...' trimis de
( 9 ian 2008, 10:50:55
ca majoritatea din birouri si ingineri sunt acolo la numar si iau bani de pomana si muncitorul de rand ia salariul de mizerie, adica e normal asa ceva?....si ca se munceste peste program si nu se ponteaza cica sunt platiti la productie, zice conducerea....
7.   Dividente.....?! trimis de
( 9 ian 2008, 10:56:04
de cand intreprinderea e pe actiuni de ce nu s-au dat dividente la actionari sau ma rog la actionarii dintre muncitori?
8.   PUNETI UMARU trimis de
(10 ian 2008, 21:08:55
FRAERI STAU LA MUNCA OBLIGATI VINEREA 12 ORE IAR ZILNIC PANA LA ORA 15 DEOARECE DESTEPTI CU CARTE SA FIE PLATITI BINE NUMAI E OMARE DIFERENTA EI PRIVESC NEPASATORI SI ASTEAPTA NUMAI ZIUA DE SALARIU ALCEVA NICI NU STIU DAR SE PRETIND SPECIALISTI IAR O MANA DE MUNCITORI LE FACE JOCUL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte