Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Pasiuni de-o viaţă

Cântăreţi în uniformă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În uniforme de oameni ai legii în cea mai mare parte a timpului, câţiva dintre poliţiştii şi jandarmii din Suceava urcă pe scenă în zilele libere.

Unii cântă pe la nunţi sau onomastici, alţii pe la evenimentele importante organizate în municipiul Suceava, în timp ce un altul a ajuns chiar vedetă naţională, apărând frecvent la posturile de televiziune naţionale şi având deja scoase pe piaţă patru albume.

Toţi se împart cum pot între meseria de om al legii şi pasiunea pentru muzică, cel puţin la nivel declarativ, prima fiind prioritară.

 

Agent principal, solist de muzică populară

Cel mai titrat dintre toţi artiştii care activează în haina de om al legii este agentul principal Marius Zgâianu, din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Suceava.

Agentul este un cunoscut solist de muzică populară, piesele sale fiind ascultate în toată ţara. Are scoase pe piaţă trei albume de muzică populară şi un DVD cu videoclipurile sale, în timp ce un al patrulea material discografic urmează a fi lansat în cel mai scurt timp.

Se laudă cu apariţii la Etno TV, TVR, Favorit TV şi Antena 1. Chiar în această perioadă un clip al uneia dintre piesele sale „De o săptămână beau”, este difuzat zilnic pe posturile de profil.   

Chipiu vs. căciulă de scenă. 

În condiţiile în care are concerte prin toată ţara, tânărul împacă cu greutate meseria cu pasiunea, însă spune că, renunţând la orice alte activităţi, reuşeşte să se descurce.

„Am noroc că lucrez doar schimbul I de luni până vineri, aşa că aproape la fiecare sfârşit de săptămână plec la concerte, care se desfăşoară peste tot în ţară. E adevărat că uneori muzica îmi mănâncă timp şi din zilele de lucru, însă atunci apelez la colegi, care mă mai înlocuiesc”, spune agentul principal.

Despre noul album, pe care îl va lansa cât de curând, artistul spune că va conţine 18 piese, vesele, din Bucovina de munte, cum îi place lui să spună. Poliţistul a cântat câteva piese şi la concertul de Revelion din centrul Sucevei din acest an, ceea ce reprezintă o mândrie mare pentru el. A ţinut să ne spună că are şi un site pe care poate fi găsit, www.mariuszgaianu.ro.

Jandarmul trompetist

Plutonierul major Marius Văleanu, în vârstă de 36 de ani, angajat în cadrul Jandarmeriei, asigură ordinea interioară în sediul Parchetelor din Suceava.

Marea lui pasiune este însă muzica, fiind un înflăcărat cântăreţ la trompetă. Dobândind pasiunea pentru muzică din primele clase primare, Marius Văleanu a urmat cursurile unei şcoli populare de artă, după care, atras de muzica de fanfară cu specific militar, a ales Liceul Militar de Muzică din Bucureşti.

A urmat Şcoala Militară de Subofiţeri de Muzică, de unde, deja trompetist de primă mână, a fost repartizat la Garnizoana Botoşani, unde a fost încadrat ca subofiţer muzicant.

Din 1992 până în 2005, a participat cu fanfara din Botoşani la cele mai importante evenimente din Suceava şi Botoşani, printre altele întâmpinându-i pe foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu.

Cântă în Fanfara Primăriei

Venit din 2005 la Jandarmeria Suceava, fără a mai avea în sarcinile de serviciu cântatul la trompetă, Marius Văleanu nu a renunţat la marea sa pasiune. A devenit colaborator al Fanfarei Primăriei, cu care a participat la cele mai importante evenimente ale urbei.

Nu ascunde că activează şi într-o formaţie cu care, atunci când timpul îi permite, cântă pe la nunţi, botezuri şi tot felul de petreceri. Se laudă şi cu multe apariţii la TV, unde a cântat împreună cu soliste de marcă ale muzicii populare, precum Sofia Vicoveanca, Irina Loghin sau Daniela Condurache.

„Nu ştiu dacă aş putea vreodată să mă las de cântatul la trompetă. Atâta timp cât pasiunea nu îmi afectează munca, care rămâne pe primul plan, nu cred că cineva îmi poate reproşa ceva”, ne-a mărturisit plutonierul major.

Jandarm operativ, saxofonist în timpul liber

Sergentul major Vasile Reuţ are 34 de ani şi lucrează ca jandarm operativ. Intervine la situaţiile de urgenţă, inundaţii, alunecări de teren etc, şi are aproape zilnic de lucru cu infractorii din stradă.

Pasiunea vieţii sale este însă saxofonul. În perioada 1987 – 1991, a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă Suceava, avându-l ca profesor pe Leonard Zamă.

Ne-a arătat mândru carnetul de note, cu 10 pe linie, ca dovadă a faptului că a fost un elev emerit.

Când a terminat şcoala a ales totuşi să devină jandarm, considerând această meserie de viitor pentru el.

Nu a renunţat totuşi la pasiunea din tinereţe: saxofonul. „Din anul 1998 colaborez cu trupa „Reflex” din Şcheia. Cântăm pe la tot felul de evenimente, iar acest lucru mă face să mă simt împlinit şi din punct de vedere muzical”, ne-a spus sergentul major.

Plutonierul îndrăgostit de chitară

Şi plutonierul adjutant Gicu Blanaru, jandarm la unul din punctele de acces din Palatul Justiţiei Suceava, are înclinaţii artistice. Marea sa pasiune este chitara, cu care interpretează muzică folk autentică.

A început să cânte la chitară din clasa a VIII-a, iar apoi, peste tot pe unde viaţa l-a dus, a pus bazele unor formaţii muzicale.

A încropit grupuri muzicale şi la liceu, şi în armată, mai târziu şi la Şcoala Militară de Poliţie Câmpina.

Îşi aduce aminte că a fost distins cu locul 1 pe judeţ de către cenaclul Flacăra, la mijlocul anilor 80, şi nu poate uita de formaţia „Fără nume”, pe care el a înfiinţat-o la Câmpina.

Şi în perioada sărbătorilor recent încheiate a avut în program câteva mini concerte date pentru colegi, şi speră să pună, şi în cadrul Jandarmeriei Suceava, bazele unei formaţii cu care să cânte la diferite evenimente.

Toţi artiştii în uniformă se bucură de sprijin din partea şefilor lor, aceştia mândrindu-se cu ei şi specificând că nu au nimic împotriva pasiunii lor, atâta timp cât aceasta nu le afectează munca de zi cu zi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântăreţi în uniformă.
 Vizualizări articol: 2269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Cântăreţi în uniformă3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baiat bun trimis de
( 8 ian 2008, 11:06:09
Il stiu din vedere pe Marius. E un baiat cumsecade. In ceea ce priveste aptitudinile lui muzicale ma abtin pt ca nu l-am auzit niciodata cantand.
2.   ???? trimis de
( 8 ian 2008, 11:25:41
Parca Marius Zgaianu il cheama Florinele tata....nu te apuca sa scrii ce nu stii..
3.   Mea culpa trimis de
( 8 ian 2008, 11:28:08
Cred ca m-am grabit....desi in poza era Zgaianu , in articol era vb de altii...scuze Florinel
4.   A trimis de
( 8 ian 2008, 17:51:06
Jos cenzura!..lasa-ti toate comentariile afisate ,cand se va arata ca sunteti incompetenti nu va convine ,retardatilor!
5.   Altii trimis de
( 8 ian 2008, 20:49:50
ar fi bine daca ar canta numai pe scena , dar mai canta si pe la urechile sefilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte