Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din 2008

Tranzacţiile imobiliare între firme se vor face cu plata TVA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din anul 2008, tranzacţiile imobiliare între firme vor fi supuse plăţii TVA, potrivit noilor modificări aduse Codului Fiscal.

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a explicat că de la 1 ianuarie 2008, pentru livrările de clădiri, părţi ale unor clădiri şi terenuri, efectuate de persoane juridice către alte firme înregistrate ca plătitori de TVA, se va plăti TVA.

Asta în condiţiile în care, până la sfârşitul anului 2007, firmele care efectuau astfel de operaţiuni aplicau măsura taxării inverse.

TVA se aplică doar pentru sumele plătite în 2008

Ropotă a precizat că în cazul livrărilor de clădiri şi terenuri de orice fel pentru care au fost încasate avansuri în cursul anului 2007, pentru care s-a aplicat taxarea inversă, dar formalităţile legale pentru transferul drepturilor de proprietate de la vânzător la cumpărător sunt finalizate în cursul anului 2008, TVA se va aplica doar pe diferenţa de valoare rămasă neachitată.

Ca exemplu, în situaţia în care o firmă a plătit până la data de 30 decembrie 2007 o sumă de 8 milioane de lei, din valoarea totală de 10 milioane de lei a unei clădiri, iar transferul de proprietate se efectuează în cursul anului 2008, cu emiterea facturii pe întreaga sumă, se procedează după cum urmează: se stornează factura parţială achitată în anul 2007, în sumă de 8 milioane de lei (cu semnul minus fără TVA, taxare inversă), iar pentru diferenţa de 2 milioane de lei se calculează TVA de 19%. În situaţia în care furnizorul emite factura în anul 2007 pentru întreaga valoare de 10 milioane de lei în regim de taxare inversă, indiferent dacă este sau nu plătită de beneficiar, în anul 2008 nu se aplică TVA pentru livrarea clădirii.

Lucrările de construcţii montaj nu mai beneficiază de taxare inversă

Potrivit noilor modificări ale Codului Fiscal, începând cu 1 ianuarie 2008, lucrările de construcţii montaj nu mai beneficiază de taxare inversă. Astfel, de la această dată, firmele vor plăti TVA la contravaloarea acestor lucrări, pentru care în anul 2007 se aplică taxarea inversă.

Şeful DGFP Suceava a spus că în cazul lucrărilor de construcţii montaj contractate în anul 2007, pentru care au fost încasate avansuri şi au fost emise facturi pentru valoarea totală sau parţială, în regim de taxare inversă până la data de 31 decembrie, se datorează TVA numai pentru diferenţa de valoare a lucrărilor rămase neachitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tranzacţiile imobiliare între firme se vor face cu plata TVA.
 Vizualizări articol: 2157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tranzacţiile imobiliare între firme se vor face cu plata TVA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte