Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Certificate pentru şoferii care transportă animale

Şoferii care vor să transporte animale pe un drum mai lung de 65 kilometri sunt obligaţi, începând de sâmbătă, să deţină un certificat de competenţă profesională, eliberat în urma absolvirii unor cursuri de pregătire pentru bunăstarea animalelor.

Deţinerea unui certificat de competenţă profesională este obligatorie pentru "toţi conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii în scop economic, pe distanţe mai mari de 65 km", se arată într-un ordin al preşedintelui ANSVSA.

Certificatele sunt eliberate de direcţia generală sanitară veterinară din cadrul ANSVSA, pe baza unei cereri însoţite de atestatul obţinut la absolvirea cursului.

Cursuri privind bunăstarea animală vor fi organizate şi pentru fermierii şi transportatorii care transportă animalele pe distanţe mai reduse de 65 de kilometri.

 

Primă de 0,3 lei pe litru pentru lapte

Crescătorii de vaci vor primi şi în acest an o primă de 0,3 pe litru de lapte conform standardelor Uniunii Europene, livrat fabricilor de procesare, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Agriculturii.

Laptele conform normelor UE îndeplineşte anumite criterii biologice, cum ar fi prezenţa unui număr maxim de germeni.

Firmele şi ţăranii mai pot procesa lapte neconform normelor europene până la 30 iunie 2008, după această dată fiind obligatorie folosirea materiei prime care să corespundă integral cerinţelor UE.

 

Comerţul online cu plata prin card, în creştere

Piaţa de comerţ electronic cu plata online prin card a avansat anul trecut cu 263% faţă 2006, la 34,8 milioane de euro, cu un total de aproape 450.000 de tranzacţii, potrivit datelor RomCard, citate de integratorul de soluţii informatice Gecad ePayment.

În 2006, volumul tranzacţiilor cu plata online prin card a fost de 9,6 milioane de euro, reprezentanţii Gecad estimând pentru finalul acestui an o piaţă de 70 milioane de euro şi 780.000 de tranzacţii.

Românii au cumpărat în perioada sărbătorilor în special pachete turistice, produse IT şi electrocasnice, jucării şi cadouri de pe site-urile specializate, dar şi produse şi servicii de telecomunicaţii.

 

Vânzări mari de Windows Vista

Vânzările sistemului de operare Windows Vista, lansat în ianuarie 2007 de grupul Microsoft, au depăşit nivelul de 100 de milioane de dolari înainte de perioada sărbătorilor de iarnă ca urmare a numărului mare de persoane care au achiziţionat computere personale, transmite Reuters. Anunţul a fost făcut de preşedintele Microsoft, Bill Gates, la o expoziţie de produse electronice de consum organizată în Las Vegas.

Reprezentanţii celui mai mare producător de aplicaţii informatice la nivel mondial au precizat că nu au luat încă în calcul vânzările Windows Vista din timpul sărbătorilor.

 

Poşta Română, RCA de peste 211.000 de lei

Poşta Română va plăti Ardaf Bucureşti 211.222 de lei pentru asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie în anul 2008 a celor 1.113 autovehicule proprii, au declarat, ieri, surse din companie.

Alături de Ardaf, la licitaţie au mai depus oferte Asirom, Astra şi Omniasig.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Info economic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte