Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre judecătorească

Văduva deputatului Ştefan Tcaciuc, obligată la plata a 80.000 de dolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bună de plată. Văduva fostului deputat din partea Uniunii Ucrainenilor din România, Ştefan Tcaciuc, a fost obligată de instanţa de judecată să achite 80.000 de dolari. Banii reprezintă un împrumut pe care ex-parlamentarul l-a luat de la Dumitru Morhan, preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România, şi pe care nu l-a mai restituit niciodată. Prin sentinţa rămasă definitivă şi executorie, judecătorii suceveni au ajuns la concluzia că banii trebuie returnaţi de Virginia Tcaciuc, soţia lui Ştefan Tcaciuc, mort în iulie 2005.

Totul a început în octombrie 2001, când Ştefan Tcaciuc a luat cu titlul de împrumut 80.000 de dolari de la Dumitru Morhan, obligându-se să restituie întreaga sumă până în decembrie 2002. Între cele două părţi s-a întocmit un act de mână şi nu act autentificat la notariat. Dumitru Morhan a precizat că a recurs la această modalitate „întrucât avea încredere în Ştefan Tcaciuc”.

Ulterior, fostul deputat al minorităţii ucrainene din România a refuzat să mai restituie împrumutul. Între timp, Ştefan Tcaciuc a decedat, iar pentru a-şi recupera banii, Dumitru Morhan s-a îndreptat în instanţă împotriva soţiei ex-parlamentarului.

Virginia Tcaciuc a invocat însă că semnătura soţului ei a fost falsificată pe actul de mână şi a înaintat plângere penală împotriva lui Dumitru Morhan.

Preşedintele UDUR a fost găsit nevinovat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, după ce la dosar au fost anexate nu mai puţin de 4 expertize criminalistice grafologice, prin care s-a stabilit Ştefan Tcaciuc este semnatarul actelor prin care a împrumutat cei 80.000 de dolari.

Pentru a-şi recupera banii, Dumitru Morhan a înaintat acţiune în justiţie, iar după aproximativ un an de procese instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză. Potrivit acestor hotărâri, Virginia Tcaciuc a fost obligată „la plata sumei de 80.000 de dolari SUA, reprezentând împrumut nerestituit”.

Referitor la această situaţie, Dumitru Morhan a declarat că s-a făcut dreptate. „Am fost târât în mizerie mulţi ani şi am fost acuzat că am falsificat acte. S-a dovedit că nimic nu a fost adevărat. Am contactat deja un executor judecătoresc pentru a-mi recupera banii care-mi aparţin de drept”, a spus Morhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Văduva deputatului Ştefan Tcaciuc, obligată la plata a 80.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 1934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Văduva deputatului Ştefan Tcaciuc, obligată la plata a 80.000 de dolari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei