Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Zarojanu îl invită pe primarul Romei la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Angela Zarojanu, vrea să-l invite pe primarul Romei, Walter Veltroni, în Suceava pentru a i se oferi exemple şi sfaturi despre modul cum ar trebui să trateze problemele legate de minorităţi. Zarojanu a spus că spre deosebire de primarul din Roma, conducerea Primăriei Suceava a reuşit să găsească soluţii astfel încât convieţuirea comunităţilor de romi cu românii să se facă fără probleme.

„România are o experienţă bogată în ceea ce priveşte problema minorităţilor, în special a romilor. Şi având în vedere că atât România, cât şi Italia sunt membre ale Uniunii Europene şi trebuie să ne împărtăşim experienţa, adresez o invitaţie primarului Romei să facă o vizită în municipiul Suceava pentru a-i oferi un exemplu de bună practică”, a precizat preşedintele PNL Suceava.

Angela Zarojanu consideră că în Italia, şi în special în Roma, s-a creat o problemă artificială în legătură cu romii care locuiesc la periferia acestui oraş. Mai mult, ea susţine că măsurile dispuse de primarul Romei au fost luate în grabă, şi pot fi calificate ca fiind „isterice”. Angela Zarojanu a adăugat că primarul Romei a demonstrat că nu este capabil să gestioneze problemele ridicate de situaţia cetăţenilor de etnie romă.

„Primarul Romei este socialist şi probabil din acest motiv nu a reuşit să rezolve această problemă. Şi dacă va veni aici la noi, vrem să-i arătăm că la Suceava avem o comunitate de romi, dar măsurile luate de primărie pe termen lung duc la o convieţuire în limitele normale. Şi vreau să spun că această invitaţie a noastră este un lucru normal, folosit în Comunitatea Europeană, unde cei mai puţin pregătiţi învaţă de la cei mai buni”, a spus Zarojanu.

Ea a ţinut să sublinieze că în momentul în care în România au fost prinşi mai mulţi membri ai mafiei italieni, autorităţile nu au dispus izgonirea din ţară a tuturor cetăţenilor din Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zarojanu îl invită pe primarul Romei la Suceava.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zarojanu îl invită pe primarul Romei la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei