Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Feministele, cele mai bune logodnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Feminismul şi romantismul nu sunt nişte noţiuni chiar atât de incompatibile cum se credea până acum. Un studiu recent a demonstrat că feministele sunt candidatele ideale pentru o relaţie stabilă şi fericită.

Cel puţin aşa asigură cercetătorii de la Rutgers University din Statele Unite, care spun că feminismul este de bun augur pentru cuplu. Un recent studiu prezentat de oamenii de ştiinţă americani a demonstrat că perechile cele mai fericite sunt cele în care doamna, şi de ce nu, chiar şi domnul, sunt adepţii feminismului. Julie Phelan şi Laurie Rudman au cerut celor 242 de studente şi 289 de femei „recrutate” de pe internet, toate implicate de aproximativ cinci ani într-o relaţie, să completeze nişte chestionare cu privire la propria viaţă de cuplu.

Studiul a luat în considerare diverşi parametri: nivelul de linişte din cuplu, calitatea vieţii sexuale, frecvenţa certurilor şi a momentelor fericite, calitatea vieţii sexuale şi gradul de echitate în alegerile de toate zilele.

„Bărbaţii şi femeile au încă multe prejudecăţi în legătură cu feministele. Pe lângă faptul că sunt reprezentate ca fiind nu tocmai atrăgătoare, feministele sunt considerate deseori victime ale propriei incapacităţi de a-şi face singure un rost pe lume”, au explicat cercetătorii.

Din câte se pare însă, lucrurile nu stau tocmai aşa. Studiul a demonstrat că feminismul se potriveşte de minune unei relaţii romantice, cu tot cu tandreţurile şi atenţiile pentru partener. În opinia specialiştilor, tinerele care au o relaţie cu bărbaţii „feminişti” au o viaţă de cuplu reuşită şi au parte de mai multă echitate în deciziile luate de cei doi parteneri.

În ceea ce le priveşte pe femeile mai mature, adepte ale ideologiilor feministe şi implicate în relaţii cu parteneri şi ei cu principii feministe, acestea sunt împlinite atât pe plan sufletesc, cât şi sexual. În opinia cercetătorilor, această situaţie se datorează faptului că bărbaţii mai deschişi faţă de femei au tendinţa să le suporte mai bine ambiţiile, asigurându-le astfel mai multă linişte sufletească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Feministele, cele mai bune logodnice.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Feministele, cele mai bune logodnice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei