Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recrutări în masă

Posturi noi pentru tinerii care vor să încalţe bocancii armatei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sutele de tineri din judeţul Suceava dornici să îmbrace haina militară au o nouă şansă, Centrul Militar Judeţean demarând o nouă etapă de înscrieri pentru cei care doresc să devină soldaţi gradaţi voluntari.

Au fost scoase la concurs nu mai puţin de 2259 de posturi, pentru toate unităţile militare din ţară. Aşa cum s-a procedat şi la precedentele concursuri, posturile sunt scoase la nivel naţional, concurenţii din Suceava urmând a se lupta cu toţi tinerii din ţară care se vor înscrie la concurs. Perioada de înscriere a început pe 5 noiembrie şi va continua până pe 7 ianuarie 2008.

„Ne aşteptăm din nou la un număr mare de concurenţi. Nu avem limite în ceea ce priveşte numărul de tineri care se pot înscrie la concurs, oricine are între 18 şi 26 de ani, şi a absolvit măcar ciclul inferior al liceului, fiind invitat să participe la concurs”, a declarat maiorul Gabriel Ghiduş, şeful Biroului Informaţii Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Suceava.

Imediat ce perioada de înscrieri se va încheia, cei care vor să devină soldaţi gradaţi voluntari vor avea de trecut de un examen medical pe care îl vor susţine la o clinică militară, dar şi de un examen psihologic şi unul de evaluare a aptitudinilor fizice.

 

Mulţi vor, puţini pot

 

Examenele precedente au dovedit că nu oricine poate deveni militar profesionist. Dintre cei aproape 500 de tineri care s-au înscris la începutul acestui an la concursul pentru postul de soldat gradat voluntar, numai 83 au fost admişi. Alţi 72 au obţinut note de trecere,  însă nu au avut medii suficient de mari pentru a prinde un post. Restul au căzut în masă, la examenul medical, cel psihologic sau la probele fizice. Tinerii se înghesuie să îmbrace haina militară în special din considerente financiare. Vor porni în noua carieră cu un salariu de 1000 de lei, echipament gratuit, asistenţă medicală gratuită şi locuinţă de serviciu sau, funcţie de unitatea militară, compensaţie pentru plata chiriei. În plus, soldatului i se va oferi posibilitatea de a înainta în grad şi astfel va putea obţine uşor o mărire substanţială de salariu.  Acesta are şi obligaţii, cea mai importantă fiind aceea de a rămâne în cadrul armatei pe o perioadă de patru ani. Tinerii care doresc să obţină informaţii despere actele necesare înscrierii şi numărul de locuri scoase la concurs în fiecare unitate militară sunt aşteptaţi la sediul Centrului Militar Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posturi noi pentru tinerii care vor să încalţe bocancii armatei.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posturi noi pentru tinerii care vor să încalţe bocancii armatei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei