Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

PD Suceava îndeamnă electoratul să vină la referendum pentru a prelua puterea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democraţii suceveni îndeamnă electoratul ca pe 25 noiembrie să se prezinte la referendumul pentru votul uninominal “pentru a prelua puterea”.

Îndemnul a fost lansat de vicepreşedintele organizaţiei municipale Suceava a PD, Monica Loredana Săndulescu, care a declarat că sistemul de vot propus de şeful statului  dă posibilitatea electoratului de a promova  oamenii politici care au credibilitate şi valoare.

“O dată la patru ani, deputaţii şi senatorii vin să îţi ceară votul, după care nu îi mai vezi până la următoarele alegeri. În comparaţie cu actualul sistem electoral, sistem în care liderii partidelor politice, în cercuri închise, impun, practic, anumite persoane pe liste, votul uninominal propus de preşedintele Traian Băsescu dă posibilitatea electoratului de a promova oamenii politici care au credibilitate şi valoare. Trebuie să spunem că votul uninominal majoritar în două tururi, pe care unii îl incriminează este de fapt creaţia şi soluţia politică pentru o guvernare stabilă”,  spus Săndulescu.

Vicepreşedintele PD Suceava a arătat că soluţia propusă de Traian Băsescu a fost dată şi exersată de unul din cele mai vechi, democratice şi stabile parlamente din Europa, cel britanic. Totodată, Monica Loredana Săndulescu a subliniat că acuzaţia de autoritarism adresată de unii preşedinţiei este forţată.

„Într-o Uniune Europeană bazată pe democraţie şi libertate de exprimare, nimeni, indiferent de cum se numeşte, nu mai poate introduce un sistem de guvernare cu tendinţe autoritariste şi dictatoriale. În Austria, un stat recunoscut, democrat şi cu vechi tradiţii europene, când în coaliţia de guvernare a intrat un partid ultranaţionalist, condus Jorg Heider, Uniunea Europeană a reacţionat rapid rezolvând problema politic. În ultimele campanii electorale din România, un lider de partid ameninţa cu execuţii publice pe stadioane. Cred că îşi amintesc despre asta cei din partidul respectiv, căruia îmi este greu să-i pronunţ numele, partid care acum aruncă în umbră ideea introducerii votului uninominal. Tendinţe dictatoriale există probabil în partidul respectiv, al cărui discurs capătă „viaţă” după sloganul „Cine nu este cu noi, e împotriva noastră!”, a afirmat Săndulescu, care a adăugat că PD susţine introducerea sistemului de vot uninominal propus de preşedintele Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD Suceava îndeamnă electoratul să vină la referendum pentru a prelua puterea.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD Suceava îndeamnă electoratul să vină la referendum pentru a prelua puterea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei