Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Curăţenie pe străzi

A început ridicarea rablelor de pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile din municipiul Suceava vor fi eliberate, treptat, de autovehiculele abandonate, într-o stare deplorabilă, de proprietarii acestora. Campania de toamnă ce are drept scop strângerea rablelor de pe străzile din Suceava a debutat ieri cu ridicarea a două autovehicule abandonate în parcarea din intersecţia Mărăşeşti şi, respectiv, în spatele clădirii Dom Polski.

Ridicarea autovehicului Dacia 1300, cu numărul de înmatriculare SV 99 DAN, din parcarea de la MPO, a făcut fericiţi mai mulţi cetăţeni care locuiesc în zonă. Aceştia au ţinut să îşi arate nemulţumirea faţă de atitudinea proprietarului maşinii abandonate care, timp de trei ani, a ocupat un loc de parcare într-una dintre cele mai aglomerate zone din Suceava. Proprietarul maşinii, Dan Pauliuc, fusese somat să îşi pună în funcţiune autovehiculul încă din noiembrie 2005, dar acesta nu a reacţionat.

În municipiul Suceava, zeci de asemenea maşini zac abandonate pe străzi, ocupând locuri de parcare care ar fi foarte utile altora. Lista acestor maşini, aflată la Primărie, creşte de la o săptămână la alta, la fel ca şi teancurile de avertizări şi somaţii trimise proprietarilor sau amplasate pe parbrizul lor, atunci când nu se găseşte persoana care le deţine.

Numai în 2007, pe străzile din Suceava, au fost identificate 76 de autovehicule abandonate. Primăria a trimis 67 de somaţii proprietarilor şi 13 adrese pentru identificarea deţinătorilor legali prin Serviciul Regim Permise şi Înmatriculări autovehicule.

Din cauza procedurilor greoaie, numai şase rable au fost ridicate şi transportate la cimitirul de maşini din Iţcani. Alte şase maşini din acest depozit au fost transportate şi valorificate la REMAT. În urma somaţiilor primite de la Primărie, 44 de proprietari au decis să-şi ridice singuri autovehiculele nefuncţionale.

 

Ridicarea rablelor se poate face în doar 15 zile de la identificare

 

Acţiunea de curăţare a străzilor de rable se va putea desfăşura mai rapid decât până acum, după ce legislaţia a fost modificată, permiţând ridicarea acestora la doar 15 zile după trimiterea somaţiei, nu după luni de zile de aşteptări zadarnice. Identificarea unei maşini abandonate se poate face numai printr-un proces verbal de constatare, semnat de doi martori, şi prin afişarea somaţiei pe caroserie. După zece zile, în care se fac demersuri pentru identificarea proprietarului, acesta este somat ca, în cinci zile, să-şi ridice autovehiculul de pe domeniul public. În cazul refuzului de a se conforma somaţiei, proprietarul este pasibil de o amendă de la 1.000 până la 2.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început ridicarea rablelor de pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A început ridicarea rablelor de pe străzile Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei