Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Ba chiar în deşert cu animalele bipede!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu sunt de acord cu ceea ce fac italienii, dar îi înţeleg. Mă revoltă manifestările italienilor împotriva românilor, actele de violenţă, dar, iar spun, îi înţeleg perfect. Ţin minte câtă ură adunasem în mine (probabil la fel ca mulţi alţi români) împotriva militarului american care a provocat moartea lui Teo Peter. Îi uram atunci pe toţi militarii americani din România, pe care îi vedeam ca nişte indivizi ce cred că pot să calce legea în picioare. Nişte indivizi ce cred că pot să omoare români pe stradă şi apoi, prin tertipuri diplomatice, să o întindă peste Ocean. Şi, totuşi, ucigaşul lui Teo Peter era un caz izolat.   

Unul dintre cititorii noştri fideli de pe net, moşgavrilă, face, pe blogul său (http://mosgavrila.blogspot.com) o listă a infracţiunilor comise în acest an, în Italia, de către români. Citiţi-o, îngroziţi-vă, şi apoi veţi spune, ca mine, că-i înţelegeţi pe italieni. Chiar dacă nu sunteţi de acord cu ei.

Nu sunt de acord cu italienii, dar sunt, însă, de acord cu ministrul de Externe, Adrian Ciorioanu, care a spus că cei care comit infracţiuni ar trebui duşi în Sahara. Îl înţeleg şi pentru că şi-a retractat spusele şi şi-a cerut scuze. Doar e om politic. Dar eu nu sunt. Şi-mi permit să spun că m-am săturat ca toată Europa să ne considere un neam de ţigani. M-am săturat ca ţări europene să-şi pună lacăte la porţi, să nu dea năvală românii. Şi pentru ce? Pentru câteva sute de exemplare bipede (între care cei mai mulţi ţigani) care-şi măsoară satisfacţiile prin grosimea portofelului furat sau a numărului de persoane cinstite pe care le-a terorizat. În Italia muncesc cinstit peste un milion de români (între care şi ţigani). Nu au plecat de bine de aici. Au plecat pentru că le era greu. Şi acolo le e greu. Foarte greu. Muncesc pe brânci, departe de familii, dar au satisfacţia unui câştig frumos. Ce vină au ei pentru că nişte sălbatici au scăpat din lesă, din România, şi se plimbă liberi pe străzile oraşelor italiene? Cum naiba să nu se sature italienii de români, când şi aici, acasă, suntem sătuli peste cap de unii conaţionali. Nu poţi să mergi 100 de metri pe stradă fără să fii acostat şi să ţi se ceară nişte bani. Dacă nu-i dai, se lipeşte de tine ca un scai, iar dacă cumva îndrăzneşti să-i trimiţi la muncă te alegi, în cel mai fericit caz, cu o înjurătură zdravănă. Cerşetori din ăştia găseşti o grămadă în străinătate. Dacă pe noi ne agasează, oare cum credeţi că se simt italienii şi alţi europeni? Ca să nu mai vorbim de hoţi, tâlhari şi criminali.

Ministrul Cioroianu a spus că pe cei care comit infracţiuni ar trebui să-i ducem în Sahara. Pentru un om politic, mai ales pentru un ministru de Externe, este o gafă. Imediat, 9 ONG – uri i-au cerut demisia. Dar oare ce au făcut aceste ONG – uri pentru românii cu probleme, pentru ţigani în special. Dacă întrebi, vor spune că au derulat programe. Adică au cheltuit grămezi de bani, de la stat sau din diverse sponsorizări, pentru programe. Că nu au nici un rezultat, nu contează. Important e că au derulat programe şi că reacţionează imediat la tot ceea ce pare discriminare. Încercând să-şi repare gafa, ministrul Cioroianu spunea că: „Evident, soluţia nu este trimiterea lor in deşert”. Ba este, domnule Cioroianu. Şi nimeni nu mă poate acuza de discriminare. Ce discriminare este în a separa hoţii, tâlharii, violatorii, criminalii şi pedofilii de restul oamenilor, de cei cinstiţi? De ce să stea, aşa cum spuneaţi, într-o celulă cu televizor, cu mâncare caldă, individul care a dat în cap unui om nevinovat, pentru a-i fura banii cinstiţi? Nu mai spun de cei care au ucis sau violat. În deşert cu ei. Între nişte garduri de vreo doi metri, prin care să treacă şi ceva curent electric, măcar 1.000 de Waţi. Iar mâncarea să le fie aruncată din elicopter. Ca la fiarele din pădure. Pentru că asta sunt aceşti conaţionali de ai noştri. Nişte animale. Nişte animale ordinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ba chiar în deşert cu animalele bipede!.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Ba chiar în deşert cu animalele bipede!1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei