Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul elimină obligativitatea avizării situaţiilor financiare ale firmelor de către consultanţi

Joi, 8 Noiembrie 2007 (19:22:23)

Senatul a aprobat, miercuri, eliminarea obligaţiei de certificare a situaţiilor financiare de către consultanţi, a declarat preşedintele Agenţiei Naţioanale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Chiţoiu.

"Avizarea situaţiilor financiare anuale de către consultanţi a fost introdusă de către ANAF prin ordonanţa de modificare a Codului de procedură fiscală din acest an pentru a avea o situaţie fiscală a contribuabililor şi declaraţii corecte. Sunt mulţi agenţi economici, circa 25-30%, care depun declaraţii rectificative pentru corectarea anumitor situaţii financiare", a spus Chiţoiu.

El a precizat că societăţile solicită certificate de avizare fiscală pentru diferite acţiuni, precum participarea la licitaţii, cu condiţia să nu aibă obligaţii financiare restante.

Din acest motiv, societăţile declară şi plătesc iniţial o sumă mai mică, după care fac declaraţii rectificative şi plătesc toată suma datorată, potrivit lui Chiţoiu.

Astfel, firmele ajung să depună două - trei declaraţii rectificicative pe trimestru sau pe lună, care "dau peste cap baza de date", îngreunând activitatea de adminitrare fiscală.

"În Senat a fost mai mult o discuţie politică, dacă este necesară introducerea vizării declaraţiilor anuale de către consultanţi. Consultanţii percep taxe foarte mari, iar agenţii economici nu aveau sumele respective, măsura de introducere a avizării fiind respinsă de plenul Senatului", a spus Chiţoiu.

În octombrie, comisiile reunite de buget-finanţe şi economică din Senat au decis eliminarea prevederii care instituia obligaţia certificării declaraţiilor fiscale anuale ale firmelor de către consultanţi de specialitate. Camera decizională este cea a Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul elimină obligativitatea avizării situaţiilor financiare ale firmelor de către consultanţi.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul elimină obligativitatea avizării situaţiilor financiare ale firmelor de către consultanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei