Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2007 - Anul XII, nr. 253 (3628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perseverenţă

PNL continuă demersurile pentru salvarea proiectului „Suceava - Utilităţi şi Mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Reprezentanţii PNL în deliberativul judeţean sucevean vor iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean prin care vor propune înfiinţarea unui nou departament în cadrul acestei instituţii, care să aibă ca obiect de activitate administrarea obiectivelor construite în cadrul proiectului „Suceava – Utilităţi şi Mediu”.

Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberalii au decis să continue demersurile privind înfiinţarea acestui departament, deşi conducerea Consiliului Judeţean Suceava le-a transmis că o astfel de iniţiativă ar fi imposibil de pus în practică.

Steiciuc a declarat că, la sfârşitul lunii septembrie a.c., PNL a prezentat o soluţie pentru rezolvarea problemelor legate de imposibilitatea recuperării de către Consiliul Judeţean Suceava a Taxei pe Valoarea Adăugată în urma investiţiilor realizate prin intermediul proiectului „Suceava – Utilităţi şi Mediu la standarde europene”.

Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a declarat că specialiştii fiscali din cadrul acestei organizaţii au găsit soluţia prin care administraţia judeţeană va putea folosi sumele aferente TVA din cadrul acestui proiect. Steiciuc a spus că acest nou departament se poate înregistra ca plătitor de TVA, lucru permis de actualul Cod Fiscal. Astfel, în acest act normativ se precizează că departamentele unei instituţii publice se pot înregistra pentru scopuri de TVA, dacă pot fi considerate ca parte distinctă din structura organizatorică a instituţiei publice, prin care se realizează operaţiuni impozabile.

„Cu toate acestea, am primit un răspuns din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, prin care ni s-a transmis că înfiinţarea unui astfel de departament nu este posibilă, însă motivaţiile invocate nu au legătură cu realitatea şi sunt inexacte. Noi vrem să deblocăm acest proiect, <Suceava – Utilităţi şi Mediu>, însă răspunsul primit de la Consiliul Judeţean este pueril”, a declarat Mihai Steiciuc.

El a spus că, deşi răspunsul conducerii CJ Suceava este nefavorabil, consilierii PNL vor solicita introducerea pe ordinea de zi a deliberativului judeţean a trei proiecte de hotărâri, care fac referire atât la înfiinţarea acestui departament, cât şi la modificarea statului de funcţii al instituţiei, şi  la sursele de finanţare. Steiciuc a precizat că cele trei proiecte de hotărâri au fost depuse deja la Consiliul Judeţean, însă ele nu au fost introduse până în momentul de faţă spre a fi discutate în plen."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL continuă demersurile pentru salvarea proiectului „Suceava - Utilităţi şi Mediu”.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL continuă demersurile pentru salvarea proiectului „Suceava - Utilităţi şi Mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei