Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2007 - Anul XII, nr. 253 (3628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia Consumatorului

Amenzi de 60.000 de lei aplicate în Bazar şi „Zimbru”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Comercianţi din Bazar şi Complexul „Zimbru” trebuie să achite amenzi de peste 60.000 de lei, după ce inspectorii OJPC Suceava au efectuat un control în cele două centre comerciale din municipiu. Acţiunea s-a desfăşurat pe 23 octombrie, iar verificările au fost făcute de inspectori OJPC din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani şi Neamţ. În urma controalelor efectuate printre comercianţii de produse alimentare şi nealimentare, dar şi în rândul prestatorilor de servicii, s-au aplicat un număr de 56 de sancţiuni contravenţionale, din care 53 de amenzi, în valoare de 60.500 de lei şi trei avertismente.

Principala deficienţă constatată la produsele textile a fost lipsa etichetelor care să indice producătorul sau importatorul produselor, ţara de origine, mărimea, compoziţia fibroasă şi instrucţiunile de întreţinere. Inspectorii OJPC au depistat aproximativ 1000 de produse textile care prezentau deficienţele enumerate. Aceleaşi deficienţe s-au înregistrat şi la produsele de încălţăminte comercializate în Bazar şi Centrul Comercial „Zimbru”, unde 315 de perechi de încălţăminte nu corespundeau normelor legale de comercializare şi au fost oprite de la vânzare. În cadrul controlului au fost verificate articole de uz casnic, sticlărie, porţelan şi ceramică, corpuri de iluminat, jucării, articole tehnico-sanitare şi de uz gospodăresc, care nu prezentau nici un fel de etichete pentru informarea consumatorilor.

 

Carne expirată, scoasă la comercializare

 

Inspectorul şef al OJPC Suceava, Elena Oanea, a spus că „au fost verificate patru unităţi de alimentaţie publică, unde s-a constatat lipsa elementelor de identificare şi caracterizare a produselor şi preparatelor culinare oferite”. Nerespectarea condiţiilor de păstrare şi de depozitare a produselor alimentare, a vecinătăţii, lipsa afişării preţurilor preparatelor oferite consumatorilor, sunt câteva dintre deficienţele constate de inspectorii OJPC în localurile de alimentaţie publică verificate. La una dintre unităţi au fost găsite 4 kg de piept de pasăre refrigerat şi Kaizer de porc,  expirate de 3 zile. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă, iar produsele au fost retrase din circuitul consumului uman.

Elena Oanea a mai precizat că, în momentul în care s-a demarat controlul în Centrul Comercial „Zimbru”, mulţi dintre comercianţi şi-au închis standurile, pentru a nu fi supuşi verificărilor. „Îi atenţionez pe comercianţi că au obligaţia de a respecta programul de funcţionare afişat. Nerespectarea programului  constituie abatere contravenţională şi se amendează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1000 şi 3000 lei”, a spus inspectorul şef Oanea."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 60.000 de lei aplicate în Bazar şi „Zimbru”.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de 60.000 de lei aplicate în Bazar şi „Zimbru”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei