Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2007 - Anul XII, nr. 253 (3628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aleşii noştri

Consiliul Local de carton al municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Suceava s-a desfăşurat joi, după scenariul cunoscut: dispute politice, consilieri locali lipsiţi de iniţiativă, consilieri care, dimpotrivă, au făcut exces de zel, discuţii lungi şi o şedinţă obositoare care, la un moment dat, părea interminabilă.

Ritmul în care cele 42 de puncte de pe ordinea de zi au fost discutate şi supuse la vot a fost, ca de fiecare dată, unul greoi. Majoritatea consilierilor locali au făcut dovada faptului că s-au prezentat la şedinţa din luna octombrie total nepregătiţi, fără să cunoască în mod clar conţinutul proiectelor de hotărâre pentru care urmau să voteze. Această indisciplină, transformată pentru unii în dezinteres, nu a putut duce decât la o ineficienţă în ceea ce priveşte votul. Astfel, şedinţa a durat aproximativ şase ore.

Şi de această dată, au existat consilieri locali care au lipsit de la şedinţă, mai mult sau mai puţin motivat. Este şi cazul consilierului PSD, Gabriela Creţeanu, care a invocat motive medicale, deşi nu a fost prezentă nici la şedinţa ordinară din 27 septembrie, nici la şedinţa extraordinară din 18 octombrie. Absent, încă din debutul şedinţei, a fost şi consilierul PD Cristina Iordăchel. După binecunoscuta pauză de la ora 16.00, a fost rândul altor consilieri locali „să se scuze” pentru a se putea retrage de la şedinţă, deşi numai o treime dintre proiectele de pe ordinea de zi fuseseră discutate până în acel moment. După ce consilierii Mihai Aurel Steiciuc (PNL), Niculai Barbă (PD), Daniela Rangu (PSD) şi Virginel Iordache (PSD) au părăsit sala de şedinţă, numai 17 aleşi locali au rămas să discute proiecte de hotărâre şi, din păcate, nu numai.

 

„Cuplurile de certăreţi” din Consiliul Local

 

Pentru unii, şedinţa de joi a reprezentat şi un prilej de a-şi apostrofa colegii cu care, de obicei, intră în polemică. Consilierul PSD Ovidiu Donţu l-a acuzat pe viceprimarul PNL Angela Zarojanu, pe un ton nu tocmai elegant, de incorectitudine în ceea ce priveşte modul în care sunt eliberate autorizaţiile de construcţie. La rândul său, viceprimarul Zarojanu a ţinut să-i spună adversarului său politic că, spre deosebire de acesta, conducerea Primăriei îi tratează pe oameni cu respect şi fără a fi părtinitoare. Discuţia a avut loc fără absolut nici o legătură cu conţinutul proiectului de hotărâre pus în discuţie în acel moment, dar a reuşit să creeze tensiune între cele două tabere politice.

Nici consilierul PSD Virginel Iordache nu a pierdut încă o ocazie de a se „înţepa” reciproc cu consilierul PD Niculai Barbă, temele fiind aceleaşi, banii pentru şcolile din municipiul Suceava şi problemele de urbanism. Discuţiile dintre primarul Ion Lungu şi tabăra PSD din Consiliul Local au debutat sub imperiul protestelor social-democraţilor, care consideră conducerea Primăriei vinovată pentru faptul că nu toţi sucevenii beneficiază acum de căldură.  Spiritele s-au încins şi spre finalul şedinţei când s-a pus în discuţie cererea de concediu depusă de primarul Ion Lungu, solicitare pe care social-democraţii au considerat-o „nepotrivită” în contextul în care lucrările la reţeaua de termoficare nu sunt încă finalizate.

 

„Tăcerea e de aur”, dar nu pe bani publici

 

Unii consilieri locali au tratat problemele cetăţenilor, şi în această şedinţă, cu o perfectă muţenie. Nu s-au înscris la cuvânt nici măcar o singură dată consilierii Aurel Jescu (PRM), Aurel Vasiliu (PC), Jeni Mandache (PSD), Neculai Bosancu (PSD), Marian Ionescu (viceprimar, independent), Irina Badrajan (PNL) şi Vasile Bilius (PNL). În schimb, au fost şi consilieri care s-au trezit vorbind, fără să aducă vreun argument logic la propunerile făcute. În această ipostază deloc plăcută s-au aflat consilierii Daniela Rangu (PSD), Cornel Caşu (PSD) şi, uneori, Monica Săndulescu (PD).

Lipsa de comunicare dintre comisiile din cadrul Consiliului Local a fost unul dintre motivele tărăgănării discuţiilor, unii consilieri cerând, în cadrul şedinţei, explicaţii pe care ar fi trebuit să le primească dacă ar fi participat la şedinţele comisiilor de specialitate. Două proiecte de pe ordinea de zi au fost retrase din cauza faptului că membrii Comisiei de Urbanism nu au reuşit să facă vizionări în teren pentru a-şi da avizul pentru realizarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

Spectacolul oferit, în fiecare lună, de aleşii sucevenilor nu a fost cu nimic mai prejos în şedinţa de joi, unde, pe banii contribuabililor, unii consilieri s-au grevat de responsabilităţi apăsând butonul cu „mă abţin”.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Local de carton al municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Local de carton al municipiului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei