Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2007 - Anul XII, nr. 253 (3628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Sandu Capră: „Traian Băsescu este groparul votului uninominal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capră, consideră că preşedintele României, Traian Băsescu, va fi „groparul votului uninominal”, iniţiativa acestuia de a convoca un referendum pentru consultarea populaţiei cu privire la acest subiect urmând a fi sortită eşecului. Parlamentarul liberal a adăugat că, în condiţiile în care iniţiativa proiectul propus de Traian Băsescu privind introducerea votului uninominal în două tururi de scrutin nu va avea succes, în cele din urmă, Parlamentul va trebui să dezbată varianta propusă de Guvernul Tăriceanu, aceea a votului mixt.

„Nu trebuie să uităm că, nu demult, şeful statului s-a plasat pe poziţii opuse PNL, militând deschis pentru votul preferenţial pe liste şi, pe ocolite, pentru o republică prezidenţială. Şi mai mult, ideea introducerii votului uninominal, temă folosită în diverse rânduri de către liberali, a fost catalogată de Traian Băsescu ca fiind o demagogie folosită public, fără un calcul politic prealabil”, a declarat Mihai Sandu Capră.

El a reamintit că, în luna aprilie 2005, PNL a depus în Parlament o propunere legislativă privind votul uninominal, care a fost respinsă de Senat un an mai târziu. Refăcând şirul demersurilor pentru introducerea acestui sistem de vot, parlamentarul liberal a spus că, în luna mai 2006, în Parlament, s-a înfiinţat o comisie specială pentru elaborarea codului electoral, condusă de liberalul Mihai Voicu, care a analizat proiectul Pro Democraţia privind votul uninominal mixt. Sandu Capră a adăugat că, în luna august 2007, PNL, PD şi PSD au căzut de acord să trimită în Parlament spre dezbatere şi adoptare acest proiect al Pro Democraţia, semnat de 114 parlamentari din partea celor trei formaţiuni politice.

„Guvernul a anunţat că-şi asumă răspunderea pe acest proiect însă, ca o surpriză, preşedintele semnează un decret prin care declanşează un referendum pe aceeaşi temă, dar pentru susţinerea unei alte variante de proiect, votul uninominal pur. Deci, oare ce înseamnă această decizie a preşedintelui care, fix acum un an, spunea despre votul uninominal că e o demagogie, o prostie în care nu crede?”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

Mihai Sandu Capră a adăugat că iniţiativa lui Traian Băsescu nu reprezintă decât o campanie populistă, pe care o va desfăşura alături de PD, şi care are scopul de a distrage atenţia de la o serie de teme importante, cum ar fi alegerile europarlamentare sau legea bugetului de stat pe anul 2008.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu Capră: „Traian Băsescu este groparul votului uninominal”.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandu Capră: „Traian Băsescu este groparul votului uninominal”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei