Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2007 - Anul XII, nr. 253 (3628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Adomnicăi: Organizarea unui referendum va compromite alegerile europarlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, consideră că organizarea referendumului pentru consultarea populaţiei în privinţa introducerii sistemului de vot uninominal va compromite desfăşurarea alegerilor europarlamentare din toamna acestui an. Adomnicăi a declarat că, suprapunerea referendumului cu alegerile europarlamentare va deturna discuţiile de la temele pe probleme europene, asupra cărora ar trebui să se insiste în această perioadă a campaniei electorale.

Mai mult, parlamentarul social-democrat a spus că iniţiativa preşedintelui României, Traian Băsescu, de a consulta populaţia cu privire la necesitatea adoptării sistemului de vot uninominal va reprezenta un eşec. „Prin convocarea acestui referendum, Traian Băsescu nu face altceva decât să compromită şi să amâne adoptarea unui nou sistem de vot. De asemenea, iniţiativa dumnealui nu va face altceva decât să compromită alegerile europarlamentare”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a adăugat că, mai mult ca singur, referendumul iniţiat de Traian Băsescu nu va fi validat, în condiţiile în care el va fi valabil doar dacă se vor prezenta la vot 50% + 1 din persoanele înscrise pe listele electorale.

„Este aproape sigur că acest referendum nu va fi validat, iar sistemul de vot uninominal propus de domnul Traian Băsescu nu va fi adoptat. Ori, în această situaţie, Parlamentul va fi nevoit să adopte o lege pentru introducerea acestui sistem de vot, dar care va fi contrară voinţei populaţiei”, a spus Adomnicăi.

Ea a atras atenţia că varianta de întrebare de pe buletinele de vot pentru referendum face referire doar la sistemul de vot propus de Traian Băsescu: alegerea senatorilor şi deputaţilor printr-un vot majoritar, în două tururi de scrutin. Deputatul PSD Suceava consideră că există posibilitatea ca numeroşi alegători să fie de acord cu introducerea votului uninominal, dar în varianta propusă de Guvern, respectiv adoptarea unui sistem mixt.

„Oricum, singurul responsabil pentru eşecul referendumului va fi preşedintele Traian Băsescu, care va trebui să răspundă şi pentru fondurile cheltuite şi pentru compromiterea alegerilor europene”, a declarat Mirela Adomnicăi.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomnicăi: Organizarea unui referendum va compromite alegerile europarlamentare.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomnicăi: Organizarea unui referendum va compromite alegerile europarlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei