Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examinatorii auto vor fi testaţi anual printr-o probă scrisă şi una practică

Examinatorii care participă la testarea pentru obţinerea permisului auto vor fi examinaţi anual printr-o probă scrisă şi una practică, iar dacă vor fi declaraţi "respinşi" de două ori consecutiv vor trebui să absolve din nou cursurile pentru atestatul de examinator, potrivit unui ordin al MAI.

"Fiecare examinator este evaluat anual privind modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu. Evaluarea anuală se efectuează la locul de muncă al examinatorului, de ofiţeri specialişti ai DRPCIV anume desemnaţi de către directorul acestei instituţii. Directorul DRPCIV poate împuternici şi pe şeful serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor pentru efectuarea evaluării anuale", se arată în proiectul de ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) privind formarea, evaluarea, examinarea, atestarea şi controlul examinatorilor care participă la desfăşurarea examenelor practice pentru obţinerea permisului de conducere.

La evaluarea anuală examinatorii vor susţine un test scris şi o probă practică pentru verificarea competenţelor pe care trebuie să le aibă aceştia.

Rezultatele evaluării anuale şi atestatele examinatorilor declaraţi "respins" vor fi înaintate Serviciului regim permise şi examinări din DRPCIV în termen de cinci zile de la testare, se mai arată în proiectul de act normativ.

Examinatorii au dreptul la o reevaluare, după 30 de zile calendaristice, însă dacă vor fi respinşi şi de această dată, vor fi nevoiţi să susţină examenul pentru un nou atestat.

Totodată, potrivit proiectului, examinatorii trebuie să se supună unui proces de formare continuă minimă. Astfel, ei se vor pregăti câte patru zile la fiecare doi ani, pentru a-şi menţine şi actualiza cunoştinţele şi aptitudinile necesare în vederea efectuării examinării. Procesul de formare continuă minimă presupune şi ca, o dată la cinci ani, pentru minimum cinci zile, examinatorii să conducă pentru a-şi menţine şi dezvolta aptitudinile de conducere a vehiculului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examinatorii auto vor fi testaţi anual printr-o probă scrisă şi una practică.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Examinatorii auto vor fi testaţi anual printr-o probă scrisă şi una practică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
( 5 oct 2011, 12:05:18
are cineva ideie care este orarul la examinare (sala)
am inteles ca doar miercuri si joi, dar care sunt orele ?multumesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei